Sahne Sanatları Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

Sahne Sanatları Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2020 03:57

Meslek seçimlerini ilgilendiren pek çok detay vardır. Özellikle sanat alanında yeni işler çok talep görüyor. Sahne sanatları bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Sahne sanatları bölümü sanat alanında kendini geliştirmiş yetenekli ve profesyonel bireyler yetiştirir. Sanatsal eğitim veren bu bölüm opera, koro, tiyatro ve pek çok alanda çalışmalar yapılır.

 Sahne Sanatları Bölümü Tanıtımı ve Hakkında Bilgi

 Sahne sanatları bölümü dünya ve Türkiye genelinde opera, koro ve tiyatro alanında pek çok sanat etkinliklerinin geliştirilmesi planlanır. Bu alanda yetenekli ve sahneye hakim, profesyonel bireyler yetiştirilir.

 Sahne Sanatları Nedir?

 Dört yıllık bir lisans bölümü olan sahne sanatları, pek çok alanda profesyonel ve yetenekli sanatçılar yetiştirir. Dünyada ve Türkiye'de öne çıkan sanat akımları neticesinde opera, koro ve tiyatro alanında tüm bilgiler verilir. Bu sayede ise birbirinden başarılı ve yetenekli kişiler bu alanda kendilerini geliştirebilirler.

Haberin Devamı

 Sahne Sanatları Bölümünün Amacı Nedir?

 Sanatsal anlamda çok önemli meslekler arasında yer alan sahne sanatları bölümü bu alanlarda çalışan profesyonel ve yetenekli bireyleri yetiştirir. Özellikle geçmişten günümüze sanat akımları öncülüğünde yetenekli ve kendini geliştirmiş olan profesyonel sanatçılar yetişir.

 Sahne Sanatları Mezunu Ne İş Yapar?

 Sahne sanatları bölümünden mezun olan kişiler sahnede ve kamera karşısında pek çok alanda iş bulabilirler. Sahne sanatları bölümü mezunları tiyatro oyunlarında çoğu zaman yönetici koltuğuna da oturabilirler. Bunun yanı sıra sanat alanında da çalışma imkanına sahip olabilirler.

 Sahne Sanatları Kaç Yıllıktır?

 Üniversitelerdeki sahne sanatları bölümünde 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Bu bölümde ise dört yıl boyunca ses ve konuşmanın yanı sıra sahne uygulaması gibi dersler de verilmektedir. Bu sayede sanat ile ilgili pek çok konuda çalışmalar yapılır.

 Sahne Sanatları Okumak İçin Ne Gereklidir?

 Sahne sanatları bölümünde okumak için bireylerin sanata karşı ilgili ve yetenekli olmaları beklenir. Aynı zamanda yetenekli ve sanat alanında kendini geliştirmeyi seven kişiler bu bölümde okuyabilirler. Sahne sanatları bölümünde okumak isteyen kişilerin yetenekli ve özgüveni yüksek kişiler olması da çok önemlidir.

Haberin Devamı

 Sahne Sanatları Öğretimi İngilizce midir?

 Sahne sanatları bölümü üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerine bağlı olarak eğitim vermektedir. Bunun yanı sıra sahne sanatları bölümünde dört yıllık lisans eğitimi de verilmektedir. Bu bölümde okuyan öğrenciler dört yıl boyunca sahne sanatları ile ilgili dersler alırlar.

 Sahne Sanatları Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor?

 Üniversitelerde bulunan sahne sanatları bölümü sözel puan türü ile öğrenci almaktadır. Bu bölümde okumak isteyen kişiler üniversite sınavında Türkçe ve Sosyal Bilgiler sorularını çözerek yeterli puanı alabilirler. Aynı zamanda bazı üniversiteler mülakat sistemi ile de öğrenci alabiliyor.

Haberin Devamı

 Sahne Sanatları Bölümü Dersleri Nelerdir?

 Üniversitelerdeki sahne sanatları bölümünde rol, sahne uygulaması, ses ve konuşma, dünya tiyatro tarihi, oyun inceleme, doğaçlama ve temel oyunculuk dersleri verilmektedir. Bu bölümde dört yıl boyunca eğitim alan öğrenciler ise Türk tiyatro tarihi, dramaturgi ve dans gibi derslerden sorumlu tutulurlar.

 Sahne Sanatları Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir?

 Sahne sanatları bölümünden mezun olan kişiler için iş olanakları oldukça yüksektir. Bu bölümün mezunları kariyerleri için uygun olacak eğlence ve kültür merkezlerinde iş bulabilirler. Bu kişiler aynı zamanda sahne yöneticiliği, danışmanlık ve oyunculuk gibi pek çok iş yapabilirler.

Haberin Devamı

 Nerelerde İş Bulabilir Ve Çalışabilir?

 Sahne sanatları bölümünden mezun olan kişiler sanat merkezlerinde ve sanat olan her yerde çalışabilirler. Bu kişiler sahnede ve sahne arkasında iş imkanı bulabilirler. İstedikleri alanda çalışabilirler. Onlar için iş olanakları ise oldukça yüksektir.

 Sahne Sanatları Çalışma Alanları Nelerdir?

 Sahne sanatları bölümünden mezun olan kişiler opera, sinema ve tiyatro gibi sanat alanlarında çalışabilirler. Bunun yanı sıra bale ve televizyon alanında da iş imkanları oldukça yüksektir. Sahne sanatları bölümü mezunları sanatın olduğu her alanda danışmanlık, oyunculuk ve danışmanlık gibi görevler üstlenebilirler.

 Sahne Sanatları Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Haberin Devamı

 Türkiye genelinde sahne sanatları bölümü olan pek çok üniversite bulunmaktadır. Özellikle Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde sahne sanatları bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde okumak isteyen kişiler de bu üniversitelerden birini tercih edebilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!