Sağlık Varlıktan Yeğdir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Varlıktan Yeğdir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2021 03:22

Sağlık değeri çoğu zaman bilinmese de en kıymetli hazinedir. Bu nedenle birçok atasözüne de kaynak olmaktadır. Sıklıkla duyduğunuz sağlıkla ilgili atasözlerinin ne anlama geldiğini öğrenerek doğru yerde kullanabilirsiniz. Sizler için sağlık varlıktan yeğdir atasözünün anlamını ve örnek cümle içinde kullanımını (TDK) derledik.

Haberin Devamı

Sağlık TDK da geçen anlamına bakıldığında ruhun ve vücudun bir bütün olarak esenlik içinde olmasıdır.

 Sağlık Varlıktan Yeğdir Atasözünün Anlamı

 Değerini ancak kaybettiğimizde anladığımız bir hazine olan sağlığın önemini vurgulayan birçok atasözü bulunmaktadır. Sağlık varlıktan yeğdir de sağlığın ne kadar değerli olduğunu anlatan sözlerdendir. Zenginlik sağlık olmadan bir işe yaramaz. Bu nedenle sağlık zenginlikten, maldan ve varlık sahibi olmaktan iyidir manasını kısa ve öz şekilde anlatmaktadır. Sağlığın değeri zenginlikten önce gelmektedir. Bu hazineyi kaybetmeden önce mutlaka değeri bilinmelidir.

 Atasözünün Örnek Cümle İçinde Kullanımı (TDK)

 Atasözünün cümle içinde kullanırken manasını bilmek önemlidir. Uygun şekilde kullanımı için anlamı ile uyumlu şekilde kullanılmalıdır. Atasözünün örnek cümle içinde kullanımı TDK tarafından en doğru şekilde göstermektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!