Rus gençler eğitecek

Güncelleme Tarihi:

Rus gençler eğitecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2008 13:17

Türkiye'ye geçen yıl en çok turisti getiren tur acentesi ‘Tez Tur', 250 Rus gencini Alanya'da bir hafta eğitti. 18- 20 yaşındaki Ruslar, 1 saat süren sınavdan geçirildi. Başarılı olanlar ilçedeki 5 yıldızlı otellere ülkelerinden tatile geleceklere Alanya'yı anlatacak.

Haberin Devamı

RUS GENÇLER ALANYA'DA EĞİTİM ALDI

Tez Tur, 2008 turizm sezonunda Alanya'da tatil yapacak Rus turistlere, ilçenin özelliklerini anlatacak Rus turist sorumluları yetiştirdi. Yaşları 18 ile 20 arasında değişen 250 Rus, Alanya'da bir hafta süreyle teorik ve pratik tarih, coğrafya, psikoloji ve yöre bilinci eğitimi gördü. Daha sonra 1 saat süren sınava alınan Rus gençlerden başarılı olup sertifika alanlar, ilçedeki 5 yıldızlı otellerde görev yapacak.

Geçen yıl 130 bin Rus turist ağırlayan Alanya'da bu yılki hedeflerinin 250 bin Rus turist olduğunu söyleyen Tez Tur Alanya Bölge Müdürü Ersan Kenaroğlu, “Bu rakam kulağa çok hoş geliyor. Bu yıl gelecek turistlerin yüzde 40'ı tura çıkacak. Bu da Alanya'nın tanıtımı ve esnafın ekonomik açıdan rahatlaması yönünde iyi bir gelişme olacak” dedi.

Haberin Devamı

Alanya'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen sınavdan çıkan Rus gençler ise konakladıkları otelin havuzuna koştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!