Rezidans Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Rezidans Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Rezidans Ne Demek, Ne Anlama Gelir Rezidans Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 19:27

Fransızca kökenli rezidans kelimesi, geçtiğimiz yüzyıla kadar, sadece resmi konutlar için kullanılan bir sözcüktü. Genellikle büyükelçilerin ve diplomatların ağırlandığı, devlet tarafından tahsis edilen konutlara rezidans denir. Kelime, Fransızcada yerleşmek ve yaşamak anlamına gelen "resider" fiilinden türetilmiştir. Günümüzde ev sahiplerine birçok imkanı bir arada sunan lüks evler rezidans olarak nitelendirilmektedir. Rezidans ne demek? Rezidansın özellikleri nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Rezidans kelimesi İngilizce ve Fransızca gibi Avrupa dillerinde ''residence'' şeklinde yazılır. Bu kelime 90'lı yılların başında Türkçeye geçmiştir.

  Rezidans Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 Rezidans kelimesinin sözlük anlamı lüks ve güvenli evdir. 7 / 24 güvenlik kameralarıyla izlenen rezidanslarda, güvenlik kadar konfor da üst düzeydedir. Binaya giriş çıkışlar parmak iziyle ve şifreyle yapılır. Her rezidansın girişinde güvenlik personelleri ve danışman bulunur. Binaya giriş çıkışlar sürekli kontrol altında tutulur ve kayıt altına alınır. 

 Türkiye'de en fazla rezidans bulunan iller İstanbul ve İzmir'dir. Amerika, Kanada, İsviçre ve İngiltere ise en fazla rezidansın yapıldığı ülkeler arasında yer almaktadır.

  Rezidans Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

Haberin Devamı

 Elçilerin yurt dışındaki görevleri sırasında konakladıkları evlere rezidans denir. Günümüzde akıllı teknolojiye sahip, güvenlik önlemlerinin üst düzey olduğu daireler, rezidans olarak adlandırılmaktadır. 

 Bu konutlarda elektrikler kesildiği takdirde, 5 dakika içinde jeneratörler devreye girer. Rezidansların yapıldığı yerlerde çocuk parkları, spor salonları ve alışveriş merkezleri yürüme mesafesindedir. Birçoğunda sandviç panel ve Fransız balkon bulunur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!