Rektör nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Rektör nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 21:31

Boğaziçi Üniversiteliler rektörlük seçimlerinde oyların yüzde 86’sını alan Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun halen atanmaması ve KHK ile rektörlük seçimlerinin kaldırılmasına karşı “Üniversiteyi savunuyoruz” temasıyla temsili sandık kurdu.

Haberin Devamı

Sandığa rektörlük seçimleri ve mevcut rektörün yeniden atanması için görüşlerini yazıp attı. Kurulan dayanışma çadırı hava şartları nedeniyle bir konteynıra taşınırken sandıkta her gün bir öğrenci nöbet tutmaya başladı. Hafta boyunca akademisyenlerle açık ders, konser etkinlikleri yapılacağını söyleyen öğrenciler isteklerini şöyle özetledi:

“Üniversitemizin özgür ve demokratik işleyişine karşı tehdit oluşturacak bir aday rektör atanırsa Boğaziçi kalitesine katkı sunmuş akademisyenlerimizi, özgürlük ortamını, öğrenci etkinlikleri gerçekleştirilmesine önem veren bütçe dağılımını, Kadın ve LGBTİ+ öğrencilerin toplumsal cinsiyeti ve onunla mücadele etmeyi öğrendiği ders ve kulüpleri kaybetmekle karşı karşıya kalabiliriz. Üniversitemizi savunuyoruz.” İlk açık dersi Boğaziçi öğretim üyesi ve barış bildirisine imza attığı için bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan verdi. Mungan, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve 12 Eylül sonrası Boğaziçi’nde rektörlük seçimlerini anlattı.   

BAKMADAN GEÇME!