Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.a.v) Babasının Ve Annesinin Adı Nedir?

Güncelleme Tarihi:

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedin (S.a.v) Babasının Ve Annesinin Adı Nedir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 17:53

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) 571 yılında Mekke'de doğmuştur. Doğmadan önce babası Abdullah'ı, 6 yaşındayken de annesi Amine'yi kaybetmiştir. Mekke'de küçük yaşlardan itibaren ticaret ile uğraşmış ve puta tapan insanlara da karşı çıkmıştır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) annesi ve babasının ismini sizler için araştırdık.

Haberin Devamı

  Hz. Muhammed'in (S.A.V) annesinin ismi Amine, babasının ismi ise Abdullah'tır. İlk eşinin ismi ise Hz. Hatice'dir. 

 Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) Babasının Ve Annesinin Adı Nedir? 

 Peygamber efendimiz (S.A.V) 571 senesinde Mekke'de dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Amine, babasının adı ise Abdullah'tır. Dedesinin adı Abdulmuttalip, babaannesinin adı Fatıma bint-i Ömer el-Mahzumiyye, anneannesinin adı ise Berre'dir. 

 Peygamber efendimizin (S.A.V) erkek çocuklarının ismi İbrahim, Abdullah, Kasım ve kız çocuklarının ismi ise Rukiye, Fatıma, Ümmü Gülsüm, Zeynep'tir. Peygamber efendimiz (S.A.V) erkek torunları Muhsin, Hüseyin, Hasan, Ali ve Abdullah, kız torunları ise Zeyneb, Ümmü Gülsüm ve Ümame'dir.

  Peygamber Efendimizin (S.A.V) Evlilik Hayatı

Haberin Devamı

  Hz. Muhammed'in (S.A.V) ilk hanımın ismi Hz. Hatice'dir. İlk evliliğini Mekke'de yapmıştır ve bu sırada 25 yaşındadır. Hz. Hatice ise Hz. Muhammed (S.A.V) ile evlendiği sırada 40 yaşındaydı. Bu evliliğinden peygamber efendimizin (S.A.V) Kasım, Zeynep, Ümmü Gülsüm, Abdullah, Fatıma ve Rukiyye adındaki çocukları dünyaya gelmiştir. Peygamber efendimizin (S.A.V) diğer eşlerinin isimleri ise Ümmü Habibe, Ümmü Seleme, Cüveyriye, Zeyneb, Sevde Bint Zema, Zeynep Bint Huzeyme, Haris ve Ayşe'dir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!