Özsaygı Nasıl Yazılır? Özsaygı Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Özsaygı Nasıl Yazılır Özsaygı Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:12

Bir insanın kişiliği açısından özsaygısı önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda bu durum kişinin kendi karakterini ve duruşunu da verirler. Bununla beraber bu kelime yazılış bakımından çok sık hata yapılan sözcükler içerisinde bulunmaktadır. Peki, özsaygı nasıl yazılır? Özsaygı kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Özellikle ayrı ya da bitişik yazılıp yazılmadığını dair kafa karışıklığı yaratan sözcüklerden biri özsaygı kelimesidir. Genelde iki değişik kelimenin bir araya gelmesiyle ayrı veya bitişik olması üzerinden çok fazla hata öne çıkar. Bu hatanın önüne geçebilmek için ise Türk Dil Kurumu dahilinde bilgi elde edilir.

  Özsaygı Nasıl Yazılır? 

 Bireyin kendi kişilik yüceltmek ve kötü durumlara düşmemek için içinde barındırdığı karakter yapısı özsaygı olarak bilinir. Aynı zamanda bu kelimenin yazılışı en çok merak edilen konular arasında bulunur. Türkçe üzerinden doğru yazılış hali ise ‘öz saygı’ olarak ayrı biçimde öne çıkmasıdır. Tabii günümüzde bu konuda hala çok fazla tartışma yaşandığını söylemek mümkün. Bir kesim günümüzde hala bu sözcük grubunun bitişik yazılması gerektiğine dair bilgi verir.

Haberin Devamı

  Özsaygı Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

 Türk Dil Kurumu açısından bu Kelimenin doğru şekilde yazılışı ‘öz saygı’ olarak ayrı biçimde gerçekleşmesidir. Çünkü her kelimenin kendine özgü farklı anlamları doğrultusunda birleşmiş bir yapı ortaya çıkar. Bu sebepten dolayı ayrı olarak yazılması gereken kelimeler içerisinde yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!