Özdemir Asaf'ın en güzel şiirleri ve isimleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Özdemir Asafın en güzel şiirleri ve isimleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 15:38

Özdemir ASAF, 1923 ila 1981 yılları arasında yaşamış Türk şairidir. Asıl adı Halit Özdemir ARUN olan cumhuriyet dönemi şairi çevirmenlik ve yazarlık da yapmıştır. İlk şiirlerini üniversite yıllarında sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlanması için yazmaya başlamıştır. 400’den fazla şiiri bulunan Özdemir ASAF’ın en ünlü şiirinin ismi Lavinia’dır. Serbest türde yazdığı şiirlerinden bazıları bestelenerek şarkı haline gelmiştir. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Özdemir ASAF’ın en güzel şiirleri, cumhuriyet döneminden günümüze kadar en derin duygulara tercüman olmuştur. Serbest türde yazdığı 400’den fazla şiir arasından “Özdemir ASAF’ın en güzel şiirleri ve isimleri nelerdir?” sorusu merak edilmektedir. Özdemir ASAF’ın en güzel şiirleri arasında olan Lavinia, Çizik ve Seni Saklayacağım isimli şiirleri aynı zamanda bestesi yapılmış şiirlerdir. En beğenilen şiiri olarak gösterilen Lavinia, aşık olduğu kadına atfedilmiş bir şiirdir.

Özdemir Asaf'ın En Güzel Şiirleri

İlk şiir kitabını 1952 yılında “Dünya Kaçtı Gözüme” ismiyle yayınlayan şair, aşk şiirlerini Lavinia isimli şiir kitabında toplamıştır. Lavinia şiiri, şairin en beğenilen şiiri olarak gösterilmektedir. Şairin şarkı haline getirilmiş olan bu şiirini evli olduğu yıllarda aşık olduğu kadına yazdığı söylenmektedir.

Şiirlerini yazarken dönemin ünlü yazar ve şairlerinin eserlerini okumayı ihmal etmemiştir. Esinlendiği önemli şairler arasında Arif Nihat ASYA, Atilla İLHAN ve Faruk Nafiz ÇAMLIBEL gibi ünlü şairler bulunur. Özdemir ASAF’ın en güzel şiirleri ve isimleri şunlardır:

Lavinia,

Yön,

Akıl Gözü,

360 Derece,

Aşk Şarkısı,

Aşk,

Çizik,

Kalan,

Ben Değildim,

Seni Seyrederdim.

 

BAKMADAN GEÇME!