ÖSS ve OKS başarısı için çırpınıyor

Güncelleme Tarihi:

ÖSS ve OKS başarısı için çırpınıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2007 15:22

HAKKARİ Emniyet Müdürü Cavit Çevik, ÖSS ve OKS'ye hazırlanan öğrencilerin kaynak kitap sorununu gidermek için yurdun dört bir yanındaki dershaneleri arayarak kitap desteği istedi.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürü Çevik'in bu isteği yerine getirilince Hakkari'ye 2 bin 500 kitap gönderildi. Çevik gelen kitapları öğrencilere kendi elleriyle dağıttı. Çevik, “Farklı dershanelerden gönderilen kitapların 80'ini İl Halk Kütüphanesi'ne gelen öğrencilere, geri kalanlarını ise Hakkari ve ilçelerinde dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere dağıtacağız” dedi.

ÖSS ve OKS'de dibe demir atan Hakkari'deki eğitim sorunu çözmek amacıyla Emniyet Müdürü Çevik de katkı yapmaya çalışıyor. Çevik, öğrencilerin kaynak kitap sorununu gidermek amacıyla Türkiye'nin çeşitli illerindeki dershaneleri arayarak kitap desteğinde bulunmalarını istedi. Çevik'in bu isteğine olumlu cevap verilince, Hakkari'ye kitap yağdı. Türkiye'nin dört bir yanından Hakkari'deki öğrencilere koli koli kitap gönderildi.
Emniyet Müdürü Çevik, gelen kitapları öğrencilere kendi elleriyle dağıttı. Çevik, kitap dağıtımına maddi imkanı iyi olmadığı için dershaneye gidemeyip, kütüphanede ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerden başladı. Amaçlarının öğrencileri okumaya yönlendirmek olduğunu belirten Çevik, öğrencilere daha çok çalışmaları konusunda nasihatlerde de bulunarak, şunları söyledi:
“Kütüphaneye verdiğimiz kitaplar buraya gelen öğrenciler için iyi olacak. Bizim de öğrencilere bir katkımız olsun istedik. Hepinize ÖSS sınavında başarılar diliyorum. İnşallah istediğiniz bölümü kazanırsınız. Toplam 2 bin 500 kitap geldi. Bunların bir kısmını dağıttık. Geri kalan kitapları da sırayla dağıtacağız.”
Emniyet Müdürü Çevik’in yapmış olduğu yardımlarından dolayı teşekkür ettiklerini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Efe ise “Daha önce kaynak sıkıntımız vardı. Bu konuda buraya gelen öğrenciler sıkıntı çekiyordu. Emniyet müdürümüzün başlatmış olduğu bu kampanyayı çok olumlu buluyoruz” dedi. Kitap dağıtımı sırasında bayan polisler de öğrencilere çikolata dağıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!