Ortak sınav başarısı için eylem planı

Güncelleme Tarihi:

Ortak sınav başarısı için eylem planı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2024 15:31

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi'nde yapılan değişiklikle, sınıf ya da alan zümreleri, ortak yazılı ve uygulamalı sınavlar sonrası öğrenci başarısının ölçülmesi ve değerlendirilmesi için eylem planlarını hazırlayıp uygulayacak.

Haberin Devamı

MEB, Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi'nin hükümlerinde, değişen ve gelişen şartlar ile beraber ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda düzenleme yaptı. Yapılan değişikliklerle Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne 'Önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu', 'sosyal sorumluluk programı' ve 'ortak yazılı sınavlar' gibi konular eklenerek mevzuatlar arasında uyum sağlanması amaçlandı.

Yeni değişikliğe göre; sınıf ya da alan zümreleri, ortak yazılı ve uygulamalı sınavlar sonrası ile dönem sonunda öğrenci başarısını ölçecek, değerlendirecek ve kazanım eksikliği tespit edilen öğrenciler için eylem planlarını hazırlayıp uygulayacak. Diğer yandan meslek derslerinin yazılı ve uygulamalı sınav ağırlıklarının belirlenmesi zümre toplantılarının gündemine alınacak. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinin öğrencisi bulunmayan bölümlerinde ise sınıf ya da şube öğretmenler kurulu oluşturulmayacak.

Haberin Devamı

İL MİLLİ EĞİTİM GÖREVLİLERİ TOPLANTILARA KATILABİLECEK
Zümre başkanlarının seçimi için objektif kriterler getirilerek işlerin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülmesi sağlanacak. İlgili derse uygun il millî eğitim müdür yardımcısı ya da şube müdürleri gözlemci olarak il zümrelerine katılabilecek. Ülke genelinde uygulama birliğinin sağlanması amacıyla Bakanlıkça belirlenen derslerin ülke zümre toplantılarının ekim ayının ilk haftası içerisinde gerçekleştirilmesi planlandı.

BAKMADAN GEÇME!