Önlisans nasıl yazılır? Önlisans kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı?

Güncelleme Tarihi:

Önlisans nasıl yazılır Önlisans kelimesi TDKya göre bitişik mi yazılır ayrı mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2022 00:24

Türkçe de yazım kuralları dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biridir. İlkokulda Türkçe derslerinde yazım kuralları öğrencilere öğretilmeye başlar ve eğitim hayatları boyunca devam eder. Yazım kurallarında kelimelerin doğru yazımı gibi birçok kural bulunmaktadır. Kelimeler bazı zamanlar Türkçe de okunduğu gibi yazılmaz. Bu da yazım yanlışlığına neden olabilir. Türkçe de yazımı sık sık karıştırılan kelimelerden biri de önlisans kelimesidir. Önlisans nasıl yazılır? Önlisans kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı? Sizler için ön lisans kelimesi hakkında merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

  Ön lisans kelimesi iki farklı kelimenin bir araya gelmesi ile oluşan bir kelimedir. 

 Ön Lisans Nedir? 

 Ön lisans Türkçe de sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Ön lisans programı yükseköğretim programlarından bir tanesidir ve iki yıllık bir süreçtir. Öğrencilerin 4 yarıyıl okuyarak mezun olduğu bir programdır. 

 Ön Lisans Kelimesi Nasıl Yazılır? 

 Ön lisans kelimesi konuşma dilinde ve yazı dilinde sık sık kullanılan bir kelimedir. Konuşma dilinde herhangi bir karışıklığa neden olmasa da yazı dilinde bu durum tam tersidir. Ön lisans kelimesinin nasıl yazıldığı sürekli olarak karıştırılabilir. İki kelimeden oluşan ön lisans kelimesi ayrı yazılır. 

 Ön Lisans kelimesinin TDK’ya göre Doğru Yazımı Nedir? 

 Ön lisans kelimesinin doğrusu sürekli karıştırılır. Bunun sebebi ise iki kelimeden oluşmasıdır. Ön ve lisans kelimelerinden oluşan ön lisans kelimesi TDK’ya göre ayrı yazılmalıdır. Ön lisans kelimesinin doğru yazımında ön ve lisans kelimeleri arasında boşluk olmalıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!