Yeni rektörler görevi devralıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni rektörler görevi devralıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2020 13:10

Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla geçtiğimiz hafta 16 üniversiteye rektör ataması yapılmıştı. Yeni atanan rektörler, görevlerine başlıyor.

Haberin Devamı

PROF. DR. MERYEM TUNCEL, GÖREVİNE BAŞLADI
Çukurova Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Meryem Tuncel, yapılan törenle görevine başladı. Tuncel’i karşılayan Prof. Dr. Kibar, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e rektörlük cübbesini giydirerek, Çukurova Üniversitesi’nin mührünü teslim etti. Eski Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Türkiye’nin en köklü ve prestijli üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi’nde sekiz yıldır büyük bir onur ve gururla rektörlük görevini tamamladığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise 47 yıllık geçmişi ile ulusal ve uluslararası alanda başarılara imza atan Çukurova Üniversitesi’ni daha ileri noktalara taşımak için tüm güçleriyle çalışacaklarını kaydetti. Rektör Prof. Dr. Tuncel, görev süresi dolan Prof. Dr. Mustafa Kibar ve ekibine teşekkür etti. 

Haberin Devamı

İLK KADIN REKTÖR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühleri ve güvenleriyle Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandığını bildiren Prof. Dr. Tuncel, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç’a da desteklerinden dolayı teşekkür etti. Çukurova Üniversitesi’nin ilk kadın rektörü olarak tarihe geçen Prof. Dr. Meryem Tuncel, Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı aracına kadar uğurlayarak görevine başladı.

Yeni rektörler görevi devralıyor

REKTÖR PROF. DR. MEHMET KARAKOÇ GÖREVİ DEVRALDI
Dicle Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Karakoç, devir teslim töreniyle Prof. Dr. Talip Gül’den görevi devraldı. Üniversitenin rektörlük binasında düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Talip Gül, dört yıldır Dicle Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptığını belirterek, bu süre boyunca üniversiteye, şehre ve ülkeye hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti. Prof. Dr. Mehmet Karakoç, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın önerileri ve Cumhurbaşkanının tensipleriyle rektörlük görevine atandığını belirterek, "Bugün geldiğimiz nokta akademi ve üniversitemiz için hizmet yarışında bir değişimden ibaret. Dicle Üniversitesi’ni bizler devralırken, aldığımız yerden daha yukarılara ve ilerilere taşıma hedefi içindeyiz. Bu doğrultuda ekibimizle birlikte güçlü bir şekilde çalışma gayretinde olacağımızın bilinmesini isteriz. Üniversitemiz bünyesindeki hocalarımızdan öğrencilerimize, görevli personelimizden çalışanlarımıza kadar herkesin; ama istisnasız herkesin hak ve hukukunu koruyacağız” dedi.

Haberin Devamı

Rektör Karakoç, dört yılı aşkın süre içerisinde yaptığı hizmetler, üniversiteye sağladığı ciddi katkılar için Prof. Dr. Talip Gül’e teşekkür etti. Rektörlük makamındaki törende Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, günün anısına Prof. Dr. Talip Gül’e bir plaket takdim ederken, Gül de Rektör Karakoç’a çiçek takdim etti. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Talip Gül’den görevi devralan Rektör Karakoç, Talip Gül’ü aracına kadar uğurladı. 

Yeni rektörler görevi devralıyor

‘HERKESİN HAK VE HUKUKUNU KORUYACAĞIM’

Ankara Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Necdet Ünüvar, devir teslim töreniyle Prof. Dr. Erkan İbiş’ten görevi devraldı. Üniversitenin rektörlük binasında düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Erkan İbiş, sekiz yıldır Ankara Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptığını belirterek, fakülteler hakkında bilgi verip, üniversitenin çalışmalarını anlattı. Ankara Üniversitesi’nin sessiz sedasız çok iyi işler yaptığını bildiren Prof. Dr. İbiş "Aşıda bir numarayız şu anda. Balığa benzer üniversitemiz. Yüz binlerce yumurta yapar; ama ses çıkmaz" dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Ankara Üniversitesi’nin nev’i şahsına münhasır bir ilim merkezi olduğunu belirterek her fakültesinin ayrı bir akım, farklı bir ekol olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ünüvar, Ankara Üniversitesi’ne rektör olduğunu öğrendiği an yaşadığı duyguları anlatarak şöyle konuştu:
"Ben bu kutlu sorumluluğu, her şeyden önce, Cenab-ı Allah’ın, devletimizin ve milletimizin bir emaneti olarak görüyorum ve bu bilinçle taşıyacağım. Geçmişteki vazifelerimde olduğu gibi; üniversitemiz bünyesindeki hocalarımızdan öğrencilerimize, görevli personelimizden çalışanlarımıza kadar herkesin; ama istisnasız herkesin hak ve hukukunu koruyacağım. İmtiyazı, tarafgirliği değil adaleti; cebri değil birlikte çalışma kültürünü, çirkini değil güzeli, hakkı şiar edineceğim. Üniversitenin milli ve küresel misyonuna, özerk karakterine, bilimsel üretimine ters düşen veya gölgeleyecek her türlü antidemokratik tavrın karşısında olacağım. Bilimsel üretimin, ilmi gayretin niteliğini artırmak için bütün imkanlarımla ve tecrübemle üniversitemizin gelişmesi için, Türkiye’nin yarınlarına damga vurması için azmedeceğim, çalışacağım. Bir aile üyesi gibi ve dostça; hocalarımızın ve değerli öğrencilerimizin, yani geleceğimizin yanı başında olacağım. Aklım, kalbim ve vicdanımla daima bir başıma olmadığımı ve sizlerle birlikte olduğumu unutmadan şeffaf, açık, etkin, verimli ve her şeyden önemlisi katılımcılığı zirvede tutan bir yönetim sergileyeceğim. Herkesin ama istisnasız herkesin hak ve hukukunu gözümün bebeği gibi koruyacak, gözeteceğim."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ünüvar, Prof. Dr. İbiş’ten görevi devraldı.

Yeni rektörler görevi devralıyor


OMÜ'DE YENİ REKTÖR GÖREVİ DEVRALDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yavuz Ünal, görevine başladı. OMÜ Rektörlük makamında düzenlenen devir teslim töreninde Prof. Dr. Ünal, görevi Prof. Dr. Sait Bilgiç'ten devraldı. Ünal, dünyada yeni bir düzen kurulduğunu ve Türkiye'nin kaybedecek zamanı olmadığını belirterek, üniversitenin eğitim kalitesini daha üst seviyelere çıkarmayı hedeflediğini söyledi. OMÜ için eski ve yeni dönem olmadığını, çalışmaların kaldığı yerden devam edeceğini dile getiren Prof. Dr. Yavuz Ünal, üniversitenin adını yurtdışında daha fazla duyurmayı amaçladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Yavuz Ünal'a görevinde başarılar diledi.


Yeni rektörler görevi devralıyor

FÜ’NÜN YENİ REKTÖRÜ PROF. DR. GÖKTAŞ GÖREVE BAŞLADI
Fırat Üniversitesi’nin (FÜ) yeni Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş göreve başladı. Prof. Dr. Göktaş, 2012 yılından bu yana FÜ rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’dan görevi devraldı. Göktaş, rektörlük binasında düzenlenen törenle cübbesini giyerek göreve başladı. Başarılı bir üniversitede göreve başladığını belirten Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Beni bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve kendilerine teklif eden YÖK Başkanı Yekta Saraç’a teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu bir bayrak yarışı. Üniversiteler evrensel kurumlar. Üniversiteleri dar bir alana hapsetmek hem bulunduğu şehri hem de üniversiteye zarar verir. Bir Erzurumlu kardeşiniz olarak hizmeti yürüteceğim. O yüzden ben bütün gayretimle hocamın bıraktığı yerde gözünden kaçtığı noktaları belki unutmuş olabilir, ben hocamızın çok başarılı bir dönem sergilediğini biliyorum. Dolayısıyla bizim burada yapacağımız hocamızın gözünden kaçan noktaları yakalayıp onun üzerine katkı kurmak, üniversitemizde kurumsallaşma adına bir sistem geliştirmek. Üniversitemizi, bilimsel arenada ülkemize ve dünyaya yakışır bir üniversite olma yolunda gayret sar edeceğiz” dedi.

Görevi teslim eden Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, “Sekiz yıl boyunca bizi eleştirileriyle doğru yönlendirenler oldu. Ben, herkese teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de, bizi bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde üniversitemizin gelişmesi konusundaki desteklerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!