Okuma azmi engel tanımadı

Güncelleme Tarihi:

Okuma azmi engel tanımadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 13:22

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bebekken geçirdiği beyin felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve konuşmakta zorlanan 30 yaşındaki Seval Çimen, eğitimine Açık Öğretim Lisesi'nde devam ediyor.

Haberin Devamı

Yıldırım Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında yaşayan Mevlüde ve Hakan Çimen çiftinin 5 çocuğundan en büyüğü olan ve bedensel engeli nedeniyle çocukluğunda okula gidemeyen Seval Çimen, okuma azmiyle çevresindekilerin takdirini kazanıyor.

Kardeşlerinin desteğiyle okuma yazma öğrenen ve ilköğretimi 2012 yılında açık öğretimden bitiren Çimen, eğitimini Açık Öğretim Lisesi'nde sürdürüyor. Liseyi 2014-2015 eğitim-öğretim yılında bitirmeyi hedefleyen Çimen, zamanının büyük bölümünü evde bilgisayar karşısında geçiriyor.

Annesi tarafından sırtta taşınarak apartmanın merdivenlerinden indirilen Çimen, kendisi gibi akülü tekerlekli sandalye kullanan ve ortopedik engelli olan babasıyla Şarkışla caddelerinde geziyor.

Seval Çimen, Şarkışla Engelliler Derneğinin yönetiminde genel sekreterlik görevi üstlendiğini belirterek, eğitimli bir birey olarak engellilere hizmet etmek istediğini ve bu doğrultuda çaba gösterdiğini söyledi.

Zamanının büyük bölümünü bilgisayar karşısında geçirdiğini ve fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini anlatan Çimen, Şarkışla'nın tanıtımına katkı için sosyal medyada fotoğraf ve bilgi paylaşımında bulunduğunu, yurt içinden ve yurt dışından takipçileri olduğunu dile getirdi.

Hayatını anlatan bir kitap çıkarmayı planladığını belirten Çimen, baskıya hazır olan kitabını maddi imkansızlıklar nedeniyle çıkaramadığını söyledi.

Baba Hakan Çimen ise kızının çok azimli olduğunu belirterek, "Kızım, Şarkışla'yı çok seviyor. Dışarı çıktığında her gördüğü güzelliğin fotoğrafını çekiyor. Bu fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde hem gurbetçiler hem de arkadaşlarıyla paylaşıyor. Kızıma bilgisayar kullanmayı öğrettim, bilmediklerimi şimdi ben ondan öğreniyorum" dedi.

Şarkışla Engelliler Derneği Başkanı Hatice Yazıcı da Seval Çimen'in çalışmalarından çok memnun olduğunu dile getirerek, "Seval'i çok seviyoruz. Seval, imkansızlıklar içerisinde kendini gösterebilmiş biri" ifadesini kullandı.

Yazıcı, dernek çalışmalarında kendisine verdiği destekten dolayı Çimen'e teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!