Okullardaki altyapı sorunu TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Okullardaki altyapı sorunu TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 13:52

Milletvekili Engin Altay, Bakan Avcı’ya okullardaki altyapı sorununun neden çözülemediğini ve bütçe sıkıntısı yaşanıp yaşanmadığını sordu.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesinde bulundu. Altay, 5 yaşındaki çocukların sabah 07.20'de ders başı yaptığını, 13 yaşındaki çocukların saat 20.40'ta dersten çıktığı bir sistemin oluştuğunu savundu.
Engin Altay, önergesinde, "İktidarınız döneminde öğrenci sayılarında ki artış eğitim bütçelerinizi zorlayacak derecede midir? Okulların alt yapısı, donanım sorunları neden çözülememektedir? Bütçeniz yetersiz midir? Derslik, bina sorunu var ise yaptığınızı iddia ettiğiniz dersliklere ne olmuştur? Öğrenci sayılarında son iki yılda çok büyük artışlar mı yaşanmıştır?" sorularının yanıtlanmasını istedi.
Altay, Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu diğer bir soru önergesinde de 4+4+4 sisteminin sonucunda sınıf öğretmenliği fazlalığı ortaya çıktığını söyledi. Bu durumun telafi edilebilmesi için, eğitim verilmeden 8 bin 292 sınıf öğretmeninin Zihinsel Engelliler ve Teknoloji Tasarım öğretmenliğine, 2 bin öğretmenin de resim öğretmenliğine geçiş yaptırıldığını belirtti. Altay, diğer branşlarla birlikte toplam 22 bin öğretmenin alanlarının değiştirildiğini anlattı.
Bakanlığın bu uygulaması nedeniyle açılan davalar sonucunda Danıştay'ın, Zihinsel Engelliler ve Teknoloji Tasarım öğretmenliği branşı için il içi atamaların yürütmesini durdurduğunu anlatan Altay, şu soruları yöneltti:
"Bu branşlara geçen öğretmenlerin önceki branş ve görev yerlerine döndürülmesi istenmektedir. Ancak bir yıl önceki norm kadrolar ortada yoktur ve 8 bin 292 kişi yer değiştirmiştir. Bunun maddi manevi boyutu da vardır.
Yargı kararı sonucu ortaya çıkan kaosun sorumlusu kimdir? İl içi atamaların iptali çıkacak emsal kararlar sonucu, özür gurubu ve il dışı atamalarda da aynı iptalin yaşanacağı düşünülürse bu kadar öğretmenin yer değişikliği sonucu oluşan durumu telafi edici bir önlem alacak mısınız?
Öğretmenlerimizin eski görev yerlerindeki norm kadronun en azından şu anki kurum ve okullardaki kadroları ile kullanabilmeleri ve norm muafiyeti getirilmesi konusunda bir çalışma yapacak mısınız?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!