"Okullar hayat merkezidir"

Güncelleme Tarihi:

Okullar hayat merkezidir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2007 12:29

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Biz okulu, sadece teorik bilgilerin çocukların kafasına depolandığı bir mekan olarak görmüyoruz. Okul bir hayat merkezidir” dedi.

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen “Eğitimde İyi Örnekler Konferansı”nın 3'üncüsünün açılış törenine katıldı.
Tören öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, bir gazetecinin, bakanlıktaki istifaları sorması üzerine, “Daha önce bu istifaları değerlendirdim. Milli Eğitim Bakanlığı, kamudaki toplam personelin yüzde 50'sine sahiptir. Bizden birinci derecede birim amiri olarak 7 kişi istifa etmiş. Toplamda yanılmıyorsam 28 istifa var. Daha önce dedim ki eğer bizim toplam istifalarımız kamudaki istifaların yarısı kadar olursa bu normaldir ama görüyorum ki yüzde 10'u kadardır” dedi.
Çelik, “İstifa edenlerin çoğunun AK Parti'den aday olması bir tesadüf müdür?” sorusunu, “Çoğunun AK Parti'den olması diye bir şey söz konusu değil. Siz 28 kişinin dağılımını yaptınız mı?” diye yanıtladı.

AÇILIŞ TÖRENİ

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nın açılış töreninde konuşan Bakan Çelik, bugün dünyada artık “yönetmekten ve yönetilmekten” çok fazla söz edilmediğini belirterek, “yönetişim” diye bir kavram olduğunu, bu kavramın, ilgili bütün tarafları yönetim sürecine dahil etme anlamına geldiğini söyledi.
Okullarda eğitimde iyi örneklerden söz ederken, sadece öğrencilerin derslerindeki başarısından, öğretmenlerin uyguladıkları projelerden söz etmenin eksik kalacağını ifade eden Çelik, “Okul, önemli bir çevre ile birlikte vardır” dedi.
Okul aile birliklerinin daha önce sadece kağıt üzerinde olduğunu, hiçbir hukuki alt yapıya sahip olmadığını söyleyen Çelik, yapılan düzenlemeyle okul aile birliklerinin yasal bir alt yapıya kavuşturduklarını belirtti.
Çelik, “Biz okulu, sadece teorik bilgilerin çocukların kafasına depolandığı bir mekan olarak görmüyoruz. Okul bir hayat merkezidir. Bu hayat merkezi aynı zamanda sosyal bir müessesedir. Bu açıdan okuldaki kantin bizim için önemlidir. Kantincinin tavrı, tarzı bizim için önemlidir” diye konuştu.
Kantinlerle ilgili bir genelge yayınladıklarını anımsatan Çelik, genelgeyle kantinlerin nasıl olması gerektiğine yönelik prensipler geliştirdiklerini kaydetti.
Obezite rahatsızlığının önemli bir sorun olduğuna da değinen Çelik, hastalığın tüm dünyayı tehdit ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Buna hepimizin dikkat etmesi gerekir. Dünyadaki en büyük rahatsızlıklardan birisidir. Bunun önüne geçmek, sağılıklı olmayan beslenme tarzını önlemek ve bu anlamda da okul kantinlerini derli toplu hale getirmek, disipline etmek amacıyla bu genelge yayınlanmıştır.”
Konuşmanın ardından Bakan Çelik, beraberindeki bakanlık bürokratlarıyla konferans kapsamındaki yarışmaya katılan il milli eğitim müdürlüklerince düzenlenen okul aile birlikleri ile okul kantinlerini tanıtan stantları gezdi.
“Okul Aile Birlikleri Okul Kantinleri” yarışmasına 21 okul aile birliği ile 21 okul kantini katıldı.
Yarışma için hazırlanan stantlar, 11 mayıs cuma gününe kadar Başkent Öğretmenevi'nde gezilebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!