Okullar geç açılabilir

Güncelleme Tarihi:

Okullar geç açılabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2007 00:00

Başta Ankara olmak üzere barajlardaki su düzeyinin azalması ve uygulanacak su kesintisine karşı önlemler alınıncaya kadar okulların açılışının 1 ay ertelenmesine ilişkin öneriye Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Olabilir" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, susuzluk nedeniyle okulların geç açılmasına ilişkin öneriye "olur" dedi. Çelik, yarıyıl tatilinin kısaltılarak, ders sayısının artırılarak sorunun aşılabileceğini söyledi.

Başta Ankara olmak üzere barajlardaki su düzeyinin azalması ve uygulanacak su kesintisine karşı önlemler alınıncaya kadar okulların açılışının bir ay ertelenmesine ilişkin öneriye Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "olabilir" dedi. Bakan, ortaya çıkacak ders açığının kapatılması için yarıyıl tatilinin kısaltılabileceğini, günlük ders saatinin artırılabileceğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'daki okulların açılışının 17 Eylül Pazartesi günü yerine, 15 Ekim Pazartesi gününe ertelenmesini istedi. Gökçek'in okulların açılışının ertelenmesine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaşmış henüz bir başvurusu yok. Ancak, yazılanının gelebileceğini dikkate alan bürokratlar, buna göre hazırlık yapıyor.

Haberin Devamı

YARIYIL TATİLİ

BAKANLIĞA HENÜZ YAZILI BİR TALEP GELMEDİ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Başkentte okulların 1 ay geç eğitime başlamasıyla ilgili Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bakanlığımıza yazılı bir talep gelmedi” dedi.

Bakan Çelik, Van'daki incelemeleri kapsamında Devlet Hastanesini ziyaret ederek, burada tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Hastane çıkışında bir gazetecinin Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ankara'daki su sıkıntısı nedeniyle kentteki okulların bir ay eğitime geç başlaması yönündeki talebini hatırlatması üzerine Çelik, henüz bakanlığa böyle bir yazılı talebin gelmediğini söyledi.
Gerekçeli bir talep gelmesi halinde değerlendireceklerini ifade eden Bakan Çelik, şöyle konuştu:
“Gerçekten biz bunun işe yarayacağına inanırsak eğitim öğretimi aksatmadan, belki telafi programları uygulayarak yapabiliriz. Bu olağanüstü bir durumdur. Ankara Büyükşehir Belediyesi biliyorsunuz keyfi olarak böyle bir şey yapmıyor. Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinden bize resmi bir talep intikal ederse inceler, onlara cevap veririz.”
“İzmir ve İstanbul'un böyle bir talebi oldu mu?” sorusuna ise Bakan Çelik, “İzmir'de böyle bir problem olduğunu sanmıyorum. İstanbul'un da böyle bir talebi olmadı” şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliği'ne göre okulların 180 iş günü eğitim-öğretime açık olması öngörülüyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Hürriyet'e, "Okullarımız hazırladığımız çalışma takvimine göre 17 Eylül'de açılacak, 15 Haziran 2008'de kapanacak. Haziran ayından itibaren hem sınavların bitmiş olması, hem de sıcakların başlayacağı dikkate alındığında 15 Haziran'ı uzatmak mümkün değil" dedi.  Bakan, "Bunun yerine yarıyıl tatilini kısaltarak, dersleri hafta içine yayarak açığın kapatılabileceğini" söyledi.

OLAĞANÜSTÜ DURUM

Bazı öğretmen sendikaları, okulların geç açılmasına karşı çıkıyor. Milli Eğitim Bakanı Çelik, "olağanüstü bir durum var. Okulların geç açılmasında fayda varsa, bunu gelen görüşü inceleyip uygularız" dedi. Bakan, bu konuda kendilerine ulaşacak seçenekleri de inceleyeceklerini belirtti, "okulların geç açılması halinde bunun eğitimi olumsuz yönde etkilememesi, ders programlarının aksamamasının esas olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!