Okul servislerini liseliler denetleyecek

Güncelleme Tarihi:

Okul servislerini liseliler denetleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 10:59

İstanbul’da okul servislerini liseli öğrenciler denetleyecek. Bahçelievler İlçesi’nde başlayacak uygulamanın il geneline yayılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

İşte zaman zaman bütün velileri endişeye sevk eden bu soruna, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü hem yaratıcı ve eğitici, hem de güvenli bir çözüm üretti. Servisleri denetleme işini artık servise binen liseli öğrenciler de yapacak. Bunun için geliştirilen eğitim, ceza ve ödül sistemi okul müdürlükleri ve ilçe eğitim müdürlükleri tarafından belirlenip, yine onlar tarafından yakından izlenecek. Öncelikle Bahçelievler ilçesinde başlayacak ve ardından İstanbul geneline yaygınlaştırılması planlanan projenin ilham kaynağı ise sistemi geçen yıl kendi okullarında hayata geçiren Füsun Yönder Anadolu Lisesi 10-E sınıfı öğrencileri. Bu öğrenciler Renault, Total, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün üç yıldır düzenlediği ‘Sizin Fikriniz Sizin Projeniz’ yol güvenliği yarışmasında 2012-2013 Yılı Türkiye birincisi oldu.

Haberin Devamı

Projenin önümüzdeki yıl İstanbul’un bütün okullarında uygulanmasına ilişkin karar da yine Füsun Yönder Anadolu Lisesi’nde duyuruldu. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkan Yardımcısı Fahrettin Ecevit ile birlikte okulu ziyaret eden İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, şunları söyledi:
“Füsun Yönder Lisesi öğrencilerimizin bu değerli projesini Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı önderliğinde önce ilçedeki okullarda uygulamaya başlayacağız. Ardından uygulama sonuçlarını bütün ilçe milli eğitim müdürlerimizle paylaşıp, projeyi İstanbul’a yaygınlaştıracağız.”

Renult Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da en büyük arzularının bu projenin tüm Türkiye’de uygulanması olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Füsun Yönder Anadolu Lisesi’ndeki gençlerimiz, hepimizi heyecanlandıran, yürekten desteklediğimiz bir yol güvenliği projesi geliştirdi. Çok güzel bir fikir ve gelecekte birçok öğrencimizin okula güvenli biçimde gidip gelmelerini sağlayacak bir proje. Bunun devam edip, yayılması gerekiyor. Çalışmanın dalga dalga büyüyüp, önce İstanbul’da ve sonra da tüm Türkiye’de uygulanması en büyük arzumuz.”

Haberin Devamı

İki yıl önce projeyi pilot biçimde kendi okullarında uygulayan öğrenciler ise artık okuldaki tüm öğrencilerin bu uygulamaya sahip çıktığını ve denetleme aşamasından sürücüleri uyarı aşamasına geçtiklerini anlattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!