Okul güvenliği için kurul oluşturuldu

Güncelleme Tarihi:

Okul güvenliği için kurul oluşturuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2007 13:01

Nevşehir’de okullardaki şiddeti en aza indirmek amacıyla ‘Okullarda Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Alınması İl Yürütme Kurulu’ oluşturuldu. Kurul üyeleri bir araya gelerek, şiddeti en aza indirmenin yollarını aradı.

Haberin Devamı

Nevşehir Okullarda Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Alınması İl Yürütme Kurulu, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi başkanlığında Valilik toplantı salonunda biraraya geldi. Kurulda, okullardaki sorunlu öğrencilerin belirlenmesi, şiddet olaylarının neden kaynaklandığı, internet kafeteryaların öğrencilere olumsuz etkileri, öğrencilerin aile içinde yaşadıkları problemleri, parçalanmış aile çocukları, okul çevresindeki büfe, market ve bakkal gibi işyerlerinin öğrenciler üzerinde yarattığı olumsuz etkiler ve çözüm yolları konularında görüş alışverişinde bulundu. Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, maddi durumu iyi olmayan, maddi sorunlardan dolayı başarısız olan öğrenciler için Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca her türlü katkıyı vermeyi taahhüt ettiklerini söyledi. Ergi, vakıf olarak 150 öğrenciyi dershaneye göndermekte olduklarını kaydetti. Öğrencileri en çok internet kafeteryaların olumsuz yönde etkilediğini artık internet kafeteryalara ilişkin bazı düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Ergi, bundan böyle filtreleme sistemi bulunmayan, şiddet, bölücü, cinsel içerikli internet sayfalarına erişilmesini mümkün kılan internet kafeteryalara gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

EN ÇOK İNTERNET KAFELER OLUMSUZ ETKİLİYOR
Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa da internet kafeteryaların öğrencileri olumsuz etkileyen önemli unsurlardan biri olduğu konusunda hem fikir olduklarını söyledi. Her okulun internet odası, bilgisayar laboratuvarı olmasına rağmen öğrencilerin yine de internet kafeteryaları tercih etmekte olduklarını vurgulayan Fatsa, “Okullarımızdaki internet odalarında öğrenciler filtreleme sistemi olduğu için istedikleri internet sayfalarına giremiyor. Şiddet, bölücülük ve müstehcenlik içeren sayfalara ulaşamıyorlar. Buna karşılık internet kafeterya işletmecileri bunlara müsaade ettiği için okul ve ders saatlerinde öğrenciler buraları tercih ediyorlar. Bunun önüne geçmeliyiz” dedi.

FAKİR ÖĞRENCİLERİ ART NİYETLİLİLER KULLANIYOR
Toplantıya katılan Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Çelik ise, özellikle,üniversite ve okul çevrelerinde fakir, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin, bazı art niyetli kimseler tarafından kullanılmakta olduğuna dikkati çekti. Çelik, bunu önlemek amacıyla yeni bir birim oluşturduklarını, bu birimin bundan böyle üniversite ve bazı okullar çevresinde faaliyet göstererek, fakir ve muhtaç öğrencilerin kullanımsına izin vermeyeceklerini, bu gibi öğrencileri kullanmaya çalışan kimseleri yakından takip edeceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

PROBLEMLİ ÖĞRENCİLER BELİRLENECEK
Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Şahin Gürlek de İlgi ve Sevgi İstekleri isminde, SRAP (Sosyal Riski Azaltma Projesi) hazırladıklarını, proje ile okullardaki problemli öğrencileri belirleyeceklerini kaydetti. Gürlek, bu projenin hayata geçmesi ile şiddet olaylarını asgariye indirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

KURUL ÜYELERİ
Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi başkanlığında oluşturulan ‘Nevşehir Okullarda Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Alınması İl Yürütme Kurulu’ üyeleri Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci, İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Güven Delice, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Sağlık Müdür Yardımcısı Hüseyin Acar, Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Yıldırım, Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Çelik, Asayiş Şube Müdürü Zeki Balcı, Çocuk Şube Müdürü Canan Altınkaya, Nevşehir Belediyesi AR-GE Müdürü Mustafa Alevli, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Şahin Gürlek, Türk Eğitim-Sen Başkanı Mustafa Uğur, Eğitim Bir Sen Sendikası Başkanı Osman Süslü, Eğitim Sen Sendikası Başkanı Adnan Çalışkan, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Filiz Sayın, Kapadokya TV Temsilcisi Alparslan Körükçü, Kapadokya TV Temsilcisi Esra Karaman, Lale TV Temsilcisi Kerim Kolot’tan oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!