Öğretmenlere lisansüstü eğitim desteği

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere lisansüstü eğitim desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2022 11:57

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi arasında ‘Öğretmenlerin Mesleki Gelişiminde Üniversite İş Birliği Protokolü’ hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Protokol, üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı tarafından imzalandı. Yeni iş birliği ile İstanbul’daki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin lisansüstü eğitim süreçlerini desteklemek, üniversitelerde öğretmenlere yönelik kontenjanı arttırmak ve indirim kolaylığı sağlamak amaçlanıyor. İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, öğretmenlerin mesleki gelişimlerindeki beklentilerine cevap verebilecek ve donanımlarına katkıda bulunacak kurum, kuruluş ve üniversitelerle olan iş birliklerinin devam ettiğini söyledi.

ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİMİNE ARTI DEĞER
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün en yakın paydaşlarından birinin İstanbul Üniversitesi olduğunu belirten Yazıcı, şöyle konuştu: “Bugün de Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerimizin mesleki gelişim odağında yürüttüğü çalışmalar dahilinde İstanbul Üniversitesi’nin katkısını almak, öğretmenlerimizin mesleki gelişimine birlikte artı bir değer oluşturmak için bir araya geldik. Yıllardır beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu, yürürlüğe girmesiyle öğretmenler için lisans ve lisans üstü çalışmalar da önemli bir ivme kazandı.

Haberin Devamı

KOLAYLAŞTIRICI BİRÇOK UNSURU DEVREYE SORUYORUZ
Yapılan iş birliklerinde İstanbul Üniversitesi’nin bütün kapıları her zaman eğitimcilere açık. Gerçekleştirdiğimiz iş birliği protokolüyle mevcut olan tezli, tezsiz ve uzaktan yüksek lisans ile doktora programında da öğretmenlerimiz için kolaylaştırıcı birçok unsuru devreye sokuyoruz. Özellikle öğretmenler için kontenjan ayrılması çok önemli bir seçenek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in önümüzü açtığı bu konuda İstanbul Üniversitesi bize çok önemli katkılar sunuyor. Ben kendi şahsında üniversitenin bütün akademisyenlerine ve birlikte çalıştığımız idari personeline çok teşekkür ediyorum. İnşallah öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olur.”

BAKMADAN GEÇME!