Öğretmenlere lisans tamamlama programı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere lisans tamamlama programı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 11:31

AÜ ve MEB işbirliğiyle 2 veya 3 yıllık yüksekokul mezunu öğretmenler için lisans tamamlama programı oluşturuldu.

Haberin Devamı

Programlar, önlisans, yüksekokul, branş ve alan farklılıklarına bakılmaksızın sınıf öğretmenliği dalında düzenlenecek.
AÜ Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Öğretim Üyesi Ayhan Hakan, yazılı açıklamasında, 1986'da Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmen okulundan mezun olan 140 bin ilkokul öğretmeni için bir önlisans programının açılmasını istemesi sonucu AÜ'nün bu programı yaptığını anımsatarak, 140 bin öğretmenin önlisans eğitimi alıp o sıradaki eğitimlerini yüksekokul düzeyine çıkartıklarını kaydetti.

Bakanlığın, daha sonra 2 yıllık önlisans diploması alanların diğer öğretmenler gibi eğitimlerini 4 yıl olarak tamamlamasını istediğini belirten Prof. Dr. Hakan, şunları ifade etti:
“Öğretmenler, yine AÜ tarafından verilen lisans tamamlama eğitimiyle eğitimlerini 4 yıla çıkardılar, ancak o grup içinde bu programa katılmamış olanlar vardı. Onlardan gelen talep üzerine 2007 ve 2008 yılında yeniden bir lisans tamamlama programı oluşturuldu. Eğitim verilecek grup içinde, 2 yıllık yükseköğrenimi bitirenlere 2 yıllık bir program hazırladık. 3 yıllık yükseköğrenimi bitirenlere ise 1 yıllık bir program hazırladık. 1 yıllık programda 8, 2 yıllık programda da 16 ders bulunuyor.”

BAŞVURULAR BAKANLIĞA

Prof. Ayhan Hakan, önceki programda daha çok özel eğitim yöntemlerine ağırlık verildiğini belirterek, şimdiki programda ise Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) öğretmen yetiştirme programlarında yer alan ve “alan bilgisi eğitimi” olarak geçen dersler ile öğretmenlik meslek derslerinin de yer aldığını ifade etti.
Gerek 2 yıl eğitim alacaklar gerekse 1 yıl eğitim alacak kişilerin alandaki en son gelişmeleri öğrenmiş olacaklarını kaydeden Prof. Dr. Hakan, şunları bildirdi:
“Bu öğretmenler eğitimlerini Açıköğretim kitap yayınlarının yanı sıra TV programları, gerekirse bilgisayar destekli eğitimle de destekleyebilecek. Öğretmenler kayıt için gelecek yıl da başvurabilecekler ama 2 yıllıklar için 2, 1 yıllıklar için tekrar 2 yıllık bir süre var. Bu süre içinde tamamlayamazlarsa programdan kayıtları silinecek. Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkında öğretmenlere yönelik bir genelge yayınladı. Öğretmenler bu genelgeye göre Milli Eğitim Bakanlığına başvuracaklar. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ön kayıtlarını alıp AÖF'ye bilgisayar ortamında bildirecek. AÖF de internet üzerinden öğretmenlerin kayıtlarını alacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!