Öğrencilerin evine gidip, kitap okuyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin evine gidip, kitap okuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 11:50

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için evlerine konuk olup onlarla kitap okuyor

Haberin Devamı

Suluova Şeker İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Furkan Çavdar'ın evine konuk olan ve aileyle 30 dakika kitap okuyan Sarıfakıoğulları, proje hakkında bilgi verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bir süre önce hayata geçirilen ‘Aile Ortamında Okuma Alışkanlıklarının Geliştirilmesi’ projesinin temel amacının çocuklara aileleriyle kitap okuyarak zaman geçirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Sarıfakıoğulları, “Okuma alışkanlığının geliştirilmesi için bütün okullarımızda uygulanmak üzere bir proje geliştirdik. Projede öğrencilerimiz evde anne ve babalarıyla kitap okuyor. İstedik ki öğrenci ve veli arasında duygusal bir köprü oluşsun. Okuma alışkanlığının gelişmesine paralel çocuklarımızın algılama kapasitesi ve dünyaya bakış açısının değişmesini hedefledik” dedi.
Projeyle öğrencilerin eğitimde başarısının artmasının yanı sıra çocukların aileleriyle daha kaliteli zaman geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını anlatan Sarıfakıoğulları, şöyle konuştu:
“Ailelerimizden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Hazırladığımız proje kapsamında 6 bin ailemiz her gün çocuklarıyla kitap okuyor. Çocuklarımızla ilişkimizin yoğunluğu ne yazık ki televizyon ve bilgisayar sebebiyle daha düşük seyrediyor. Bu da çocuklarımızın duygusal gelişimine olumsuz yansıyor. İstiyoruz ki çocuklarımızla sürekli ve zengin bir diyalog yaşayalım. Onlar anne ve babalarından sevgiyi, saygıyı, merhameti, hoşgörüyü ve insanlık için önemli olan değerleri öğrenip gelecek kuşaklara da aktarsınlar.”

Haberin Devamı

Aileler çocuklarına rol model oluyor

Sarıfakıoğulları, projenin ailelerin vereceği katkıyla başarılı olabileceğini belirterek, şunları söyledi:
“Ailelerin projeyi sahiplendiğini görmek beni mutlu ediyor. Amacımız çocukların aileleriyle kitap okunan bir ortamda büyümeleri. Anne ve babaların çocuklarına kitap okuma konusunda iyi birer rol model olması gerekli. Biz de zaman zaman evlere ziyaretlerde bulunarak öğrenci ve ailelerle kitap okuyoruz. Bu konuda biz de iyi bir model olmaya çalışıyoruz. Proje sayesinde öğrencilerimiz ile aileleri okuma alışkanlıklarını arttıracak.”
Suluova Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz ise çalışmanın, kitap okumanın öğrenci ve aileyle yapılması düşüncesinden ortaya çıktığını söyledi. İlkokul ile ortaokulları kapsayan ve 2 yıl sürecek projenin tamamen ailenin gönüllülük esasına dayalı olduğunu dile getiren Yılmaz, "Önce pilot uygulamayla başlattığımız projemizin destek görmesinin ardından projemizi tüm ilçeye yaydık. Ailelerin çocuklarıyla kitap okuması çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmasında önemli rol oynayacak" diye konuştu.
Öğrenci Furkan Çavdar ise, anne ve babasıyla akşamları yaklaşık bir saat kitap okuduğunu anlattı. Suluova Kaymakamı ve beraberindekilerin kendisini evinde ziyaret etmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Çavdar, kitap okumayı çok sevdiğini söyledi.
Baba Recep Çavdar da, projeyle aile üyelerinin birbirlerine daha fazla vakit ayırabileceğini hem de okuma alışkanlıklarının artacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!