Öğrencilere ‘iş bulma’ teknikleri eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere ‘iş bulma’ teknikleri eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2013 11:34

Afyonkarahisar’da yüksekokullar ve orta dereceli okulların son sınıf öğrencilerine iş arama teknikleri anlatılıyor.

Haberin Devamı

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, 2012 yılında Çalışma ve İş Kurumu olarak kurumun tanıtılması için her türlü sosyal etkinliğin içinde yer aldıklarının belirterek, etkinliklerin dışında da ilçelerde ve beldelerde toplantılar düzenlendiklerini bildirdi.
Yüksekokul ve orta dereceli okulların son sınıf öğrencilerine yönelik 2013 yılında bir program başlattıklarını anlatan Ünlüyalvaç, şöyle konuştu:
“Öğrencilere, nasıl CV hazırlanır? İş verenle nasıl görüşülür? İş arama teknikleri, iş gücü piyasası içindeki Afyonkarahisar'ı ilgilendiren mesleklerin neler olduğu? Bu mesleklerden yükselen mesleklerin neler olduğunu anlatıyoruz. Bu etkinliği ilçelerde de gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde programlar düzenliyoruz. Her şeyden önce son sınıf öğrencilerine iş gücü piyasası hakkında bilgiler sunuyoruz. Öğrencilerimizin piyasayı çok iyi bilerek meslek seçimlerini ona göre yapmaları konusunda ön hazırlık sağlıyoruz. Bu uygulamayı ilk kez biz başlattık. Ayrıca üniversite içinde de Çalışma ve İş Kurumu'nun kalıcı bir bürosunu açmayı planlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!