Öğrenciler deneyerek öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler deneyerek öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 16:35

Özel bir okulda bilim merkezi açıldı. Merkezlerinde mekanik, elektrik, meteoroloji, uzay, basit makineler, çevre ve yaşam döngüsü, sanal gerçeklik gibi öğrenme ortamları oluşturuldu.

Haberin Devamı

Öğrenciler, bilim merkeziyle deneyimleyerek öğrenecek. İstanbul Kültür Eğitim Kurumları (İKEK), Da Vinci İnovasyon Merkezi ile Kültür2000 İnovasyon Merkezi’nin ardından bu kez Kültür Koleji Bilim Merkezi ile Kültür2000 Koleji Bilim Merkezi’ni açtı. Merak, düşünme, yaratıcılık ve girişimcilik kültürünü en küçük yaştan itibaren öğrencilere yaşatabilmeyi ve fen okuryazarı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Bilim Merkezleri’nde mekanik, elektrik, meteoroloji, uzay, basit makineler, çevre ve yaşam döngüsü, sanal gerçeklik gibi tematik, eğlenceli öğrenme ortamları oluşturuldu.

ÖĞRENCİLERİN MERAKINI ÜST SEVİYEYE ÇIKARACAĞIZ

Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji kampüslerinde gerçekleşen Bilim Merkezleri’nin açılış töreninde konuşan ve duydukları heyecanı dile getiren İKEK Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, “Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji olarak gerçeğe ulaşmanın, bilimsel düşünceye, akıl ve bilgiye dayalı; sağlıklı düşünme yöntemi ve anlayışı geliştirmekle mümkün olacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimizin bilimsel ve akademik gelişimine katkı sağlaması amacıyla kampüsümüz içinde oluşturduğumuz bilim merkezimizi öğrencilerimizin hizmetine sunmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.  Öğrencilerin bilime olan ilgi ve merakını üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini beliren Kutoğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Toplam bin 500 metrekarelik alan üzerine kurduğumuz bilim merkezimizde; öğrencilerimizin deneyerek, uygulayarak, yaparak, yaşayarak öğrenmelerini, öğrenme heyecanının keyfini yaşamalarını, içinde bulundukları ortam sayesinde bilime olan ilgi ve meraklarını en üst seviyeye çıkartmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu amaçla planladığımız öğrenme-öğretme sürecinde öğrencilerimizin gözlemleme; sınıflama; ölçme; sayı ve uzay ilişkileri kurma; verileri kaydetme, kullanma ve model oluşturma, yorumlama; sonuç çıkarma; hipotez kurma ve yoklama; deney yapma gibi pek çok süreci etkin bir biçimde yaşaması için Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji kampüslerimizde yer alan laboratuvarlarımızı güncelleyerek, bahçemizde yeni alanlar tasarlayarak Bilim Merkezlerimizi oluşturduk.“

Haberin Devamı

Bilim merkezinde bulunan cihazlar ise şöyle: El Bataryası, Pedallı Jeneratör, Palanga Düzeneği, Refleksmetre, Meteroloji İstasyonu, Rüzgar Türbini, Zaman Ölçer, Akvaryum.

BAKMADAN GEÇME!