Nuran Teyze’den eğitime 250 bin lira destek

Güncelleme Tarihi:

Nuran Teyze’den eğitime 250 bin lira destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2014 12:10

Balıkesirli hayırsever Nuran Oğuz, kente anaokulu, ilkokul ve lisenin ardından 16 derslikli ortaokul yaptırmak için 250 bin lira bağışta bulundu.

Haberin Devamı

Bu okulun yapılması için otomobili de dahil tüm birikimini gözden çıkaran Nuran Oğuz, annesinden kalan evi de anaokulu ya da kız öğrenci yurdu yapılması için bağışladığını açıkladı.

Balıkesir’e eşi merhum Albay Cafer Tayyar Oğuz’la birlikte anaokulu, ilkokul, lise ve sağlık ocağı kazandıran, 2009 yılında TBMM tarafından "üstün hizmet madalyası" ile ödüllendirilen 81 yaşındaki eğitim gönüllüsü Nuran Oğuz, bu kez 16 derslikli ortaokul yaptıracak. Okul yapımı için 250 bin lira veren hayırsever Oğuz, otomobilini de bu okul için bağışladı. Valilik Koca Seyit Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Vali Ahmet Turhan, "Nuran Teyze, ’iyi ki varsın’ dediğimiz tam bir eğitim gönüllüsü. 2007 yılında Balıkesirimiz’e 20 derslikli, spor salonuyla, kütüphanesiyle, laboratuvarıyla güzel bir Anadolu lisesi kazandırmıştı. Nuran Teyze, gençleri ve çocukları çok seviyor, biz de kendisini çok seviyoruz. Bu bölgede yeni bir okul ihtiyacımız vardı. Yine kendisinin yaptırdığı lisenin bahçesine 16 derslikli bir ortaokul yaptıracağız. Okulun 250 bin lirasını Nuran Teyze, verecek. Çevre düzenlemesini belediyemiz yapacak. Kalan kısmını da biz tamamlayacağız. Bu çok değerli bir para. Nuran Teyzemizin tüm birikimini arabası da dahil eğitime bahşetmesi bu açıdan çok değerli ve anlamlı bir bağış. Ben kendisine gönülden teşekkür ediyorum. Her şey için teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Annesinin evini de bağışladı

Balıkesir’in eğitim gönüllüsü Nuran Oğuz ise okullar yaptıkça mutlu olduğunu belirterek, "Çocuklarımız okusunlar, iyi birer insan olsunlar. Annemin evini de anaokulu ya da kız öğrenci yurdu olması için bağışladım" dedi.

Protokol imza törenine Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, AK Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay da katıldı. Albay Cafer Tayyar Oğuz-Nuran Oğuz Ortaokulu’nun 2015-2016 ders yılına yetiştirilmesi hedeflendiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!