Nokia Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor? Nokia Ne Zaman Kuruldu, Sahibi Kim Ve Kısaca Tarihçesi

Güncelleme Tarihi:

Nokia Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor Nokia Ne Zaman Kuruldu, Sahibi Kim Ve Kısaca Tarihçesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 23:06

Bir zamanların en kaliteli telefon markalarından olan Nokia akıllı telefon üretiminde de yer almıştır. Nokia dünyanın en fazla telefon satan markalarından bir tanesiydi. Daha sonra ise şirket akıllı telefon üretimini durdurmuştur. Bir dönemin en çok tutulan markalarından olan Nokia'nın hangi ülkeye ait olduğu bir merak konusu haline gelmiştir. Son günlerde Nokia ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki, Nokia hangi ülkeye aittir? Nokia nerede üretiliyor? Nokia hangi tarihte kurulmuştur? Nokia'nın sahibi kimdir? İşte Nokia şirketi ile ilgili tüm detaylar.

Haberin Devamı

Nokia dünya çapında hizmet veren şirketlerden bir tanesidir. Şirket yaklaşık olarak 15 milyarlık bir değere sahiptir. Dünya genelinde 100 bini aşkın Nokia çalışanı bulunmaktadır. Nokia dünyada ki en büyük markalardan bir tanesi olmuştur.

Nokia Hangi Ülkenin Markası?

Nokia Finlandiya'ya ait olan bir markadır.

Nokia Nerede Üretiliyor?

Nokia Finlandiya'da üretilmektedir.

Nokia Ne Zaman Kuruldu?

Nokia 12 Mayıs 1865 yılında Finlandiya'nın Tampere şehrinde kurulmuştur.

Nokia'nın Sahibi Kim?

Nokia'nın sahibi Risto Silasmaa'dır.

Nokia'nın Kuruluşu ve Kısaca Hikayesi

Nokia 1865 yılında Finlandiya'da kurulmuştur. Kısa sürede sanayileşmeye başlayan Nokia Ar ge çalışmalarına büyük önem vermiştir. Nokia uluslararası pazara girerek telefon üretimine başladı. Sadece mobil üretimde değil aynı zamanda cep telefonu yazılımlarını da üreten Nokia bu alanda lider şirketlerden bir tanesi olmuştur. Nokia tarihte pek çok kez logosunu da değiştirmiştir. Ülkemizde en fazla satılan telefon markalarından bir tanesi olmuştur.

 

BAKMADAN GEÇME!