Müstehak Nasıl Yazılır? Müstehak Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Müstehak Nasıl Yazılır Müstehak Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 13:00

Kelimelerin nasıl yazıldığı bazı durumlarda ne anlama geldiği konusunda büyük bir rol oynuyor. Bu yüzden kelimelerin doğru yazım biçimlerini iyi bilmek gerekiyor. Aksi durumlarda kullandığımız kelimenin kullanmak istediğimiz anlamdan başka bir anlama gelmesi söz konusu olabilir. Müstahak kelimesinin nasıl yazıldığını, nerelerde kullanıldığını ve TDK'ye göre bu kelimenin doğru yazım biçimini sizin için merak edilen tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Müstahak kelimesi yanlış yazılma oranı yüksek olan kelimelerden biridir. Bu kelimenin en doğru yazılış şekli müstahak olarak ifade edilmektedir. Birçok kişi bu kelimeyi müstehak olarak yazmaktadır. Ancak bu yanlış bir yazım biçimidir. Kelimenin doğru yazılışı müstahak olmalıdır. 

 Müstahak Nasıl Yazılır? 

 Müstahak kelimesinin doğru yazım biçimi müstahak olmaktadır. Bu biçimin dışında kullanılan tüm yazım şekilleri yanlış olarak kabul edilir. Ayrıca müstahak sık sık kullanılan bir kelimedir ve her alanda kullanılmaya da uygundur. Bu yüzden nasıl yazıldığı bir tık daha önemlidir. Kelimenin yazılışı müstahak şeklinde olmalıdır. 

 Müstahak Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 TDK'ye göre müstahak kelimesinin doğru yazım şekli müstahak biçimindedir. Çoğu kişi ve birçok sistem bu kelimeyi müstehak olarak kullanmaktadır. Fakat u tamamı ile yanlış bir kullanımdır. Türk Dil Kurumu'na göre müstahak kelimesi müstahak olarak yazılmaktadır. Müstahak kelimesinin en genel anlamı bir kimsenin layık olduğu ceza ya da ödül demektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!