‘Müdürümüzü vermeyiz’ yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

‘Müdürümüzü vermeyiz’ yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 13:52

İzmir Yedi Eylül İlköğretim Okulu Müdür Vekili Mehmet Yalvaç'ın görevden alınması öğrenci ve veliler tarafından yürüyüşle protesto edildi.

Haberin Devamı

Okulun çehresini değiştirip, öğrenciler için kendisini bıçak darbelerinin önüne atan Yalvaç'ın görevinde kalmasını isteyen öğrenciler, bugün derslere girmedi.

Okulun yaklaşık 500 öğrenci ve velisi ‘Müdürümüzü geri istiyoruz’ sloganı atarak kararı protesto etti. AKP ilçe binasının önünde bir süre bekleyen gruba Eğitim-Sen de destek verdi. Grup daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. Öğrenci temsilcileri Remzi Kazan, Saliha Kömürcü, Şeriban Öztemel, Elif Ulaş, velilerden Ayten Koyunbakan ve Eğitim-Sen Torbalı Temsilcisi Selçuk Haspolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Sezgin ile görüştü. Heyet, Yedi Eylül İlköğretim Okulu'nda son iki yılı vekil müdürlük olmak üzere dokuz yıldır görev yapan Yalvaç'ın görevden alınıp aynı okula öğretmen olarak görevlendirildiğini, haksızlığa uğradığını söyledi. Sezgin ise “Tayin kararı henüz bana ulaşmadı fakat devlet nerede görevlendirirse orada görev yapılır. Karara yargı yolu açıktır” dedi.
Veliler daha sonra topladıkları 535 imzayı Milli Eğitim Bakanlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne faksladı. Veliler, “Müdürümüz bu okula geldikten sonra okulun çehresi değişti. Bilgisayar alındı, bina yenilendi. Müdürümüz, öğrencilerin yolunu kesen madde bağımlılarına, gaspçılara savaş açtı, bu çabası nedeniyle dövüldü, bıçaklandı. Müdürümüzün görevinde kalmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tayini AKP'nin kadrolaşma çabalarının parçası olarak nitelendiren Eğitim-Sen Temsilcisi Haspolat, “AKP bu şekilde binlerce eğitim çalışanını mağdur etti. Hak etmedikleri halde, kendi kadrolarını, okullara yönetici olarak atıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!