Müdür odasında dayak iddiası

Güncelleme Tarihi:

Müdür odasında dayak iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2007 10:11

İzmir'de ana sınıfı öğretmeni Müdür Yardımcısı tarafından hakarete uğrayıp tartaklandığını öne sürdü.

Haberin Devamı

İzmir'in Konak İlçesi'ndeki Cemil Midilli İlköğretim Okulu'nun ana sınıfı öğretmeni Feruze Getik, zil çalmadan sınıfını boşaltmasını isteyen bir meslektaşıyla tartışırken, Müdür Yardımcısı Mustafa Doğanay tarafından öğrencilerin önünde hakarete uğradığını, şikayet için gittiği Okul Müdürü Erdal İnci'nin odasında da tartaklandığını öne sürdü. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran Feruze Getik şikayet dilekçesinde, meslektaşı Hatice Hanoğlu ile tartışırken müdür yardımcısı Doğanay'ın, öğretmen ve öğrencilerin gözleri önünde kendisine hareket ettiğini, olayı anlatmak için gittiği müdür odasında da peşinden gelip vurmaya çalıştığını, attığı tokatın kendi kafasına yanında tanık olarak bulunan Şule Dinçer'in yüzüne geldiğini iddia etti.

Olay, Üçkuyular semtindeki Cemil Midilli İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre ana sınıfı öğretmeni olan Feruze Getik, ders zilinin çalmasına 10 dakika kala, öğrencilerini ailelerine teslim etmek üzere beklediği sırada, sınıfına gelerek kendi öğrencileri için sınıfı boşaltmasını isteyen meslektaşı Hatice Hanoğlu ile tartışmaya başladı. Ana sınıfı öğrencileri ve velilerinin gözleri önünde süren tartışmaya katılan Müdür Yardımcısı Mustafa Doğanay da, yanında kalan son öğrencisini de ailesine teslim etmeden sınıfı terk etmeyeceğini söyleyen Getik'le tartıştı.

Haberin Devamı

MÜDÜRÜN ODASINDA SALDIRDI
Tartışmanın büyümesi üzerine Feruze Getik, kendisine hareket edildiğini ileri sürerek şikayette bulunmak üzere Okul Müdürü Erdal İnci'nin odasına gitti. Getik yaşadıklarını Müdür Erdal İnci'ye anlattığı sırada içeriye giren Müdür Yardımcısı Mustafa Doğanay, iddiaya göre hakeretlerine devam etti. Sık sık tehditler de savurduğu ileri sürülen Doğanay, öğretmen Getik'i tartaklamak istedi. Doğanay'ın bu sırada savurduğu tokatFeruze Getik'in başına, şahitlik yapmak üzere yanında bulunan Şule Dinçer'in de yüzüne isabet etti.

MİLLİ EĞİTİM'E ŞİKAYET
Okulu Müdürü ve öğretmenlerin araya girmesiyle güçlükle yatıştırılan Mustafa Doğanay okuldan uzaklaştırıldı. Ağlama krizine giren Feruze Getik de meslektaşlarınca sakinleştirildi. Müdür odasında yaşanan dayak skandalının ardından Feruze Getik, tüm ikna çabalarına rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIMIZA YAZIK
Milli Eğitim'in müfettiş görevlendirilerek okulda araştırma yaptırmasını isteyen Feruze Getik'in meslektaşlarına, “Öğrencilerimizi geleceğimiz için yetiştirmeye çalışırken, bir eğitim yuvasında bir okul yöneticisi, bayan bir öğretmeni tartaklamaya çalışıyor. Bu olaya şahit olan öğrencilerimiz bizlerin verdiği hangi eğitimi alacak” dediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!