Moral nasıl yazılır? Moral kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Moral nasıl yazılır Moral kelimesinin TDKya göre doğru yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2022 00:33

Maneviyat kelimesiyle eş anlamlı olan moral sözcüğü dilimize Latinceden geçmiştir. Antik Roma'dan bu yana kullanılan moral kelimesi, zorluklara karşı dayanma gücü ve dirayettir. Antik Roma'dan bu yana kullanılmakta olan bu sözcük felsefede ahlak anlamına gelir. Moral nasıl yazılır? Moral kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.

Haberin Devamı

 Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız Latince kökenli diğer sözcükler ve doğru yazılışları şu şekildedir: 1- Namus (Nomos) 2- İdea 3- Forum 4- Profesör 5- Mart 6- Monolog 7- Diyalog 8- Sufle 9- Trajedi 10- Tirat 

 Moral Nasıl Yazılır? 

 Moral kelimesi hem mutluluk hem de etik ve ahlak anlamına gelir. Bu kelime ''moral motivasyon'' şeklinde ikileme olarak da kullanılır. Kelimenin diğer yaygın kullanım şekilleri ise şöyledir: 1- ''Morali bozuk'' 2- ''Morali Yüksek''  3- Moral Vermek 4- Moralini Yükseltmek 

 TDK'ya göre bu kelimenin doğru yazılışı aşağıdaki gibidir: 

 MORAL 

 Moral Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı 

 Latince kökenli bir sözcük olan moral, maneviyat, iç huzur ve ruh hali anlamına gelir. Moral kelimesinin doğru yazımı şu şekildedir. 

 Moral - Doğru Kullanım

 Morel - Yanlış Kullanım 

Haberin Devamı

 Moral Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı 

 1- Kız arkadaşından yeni ayrılan Burak'ın moralini yükseltmek için ona sürpriz doğum günü partisi hazırladık. (Doğru Kullanım) 

 2- Son günlerde üst üste kötü şeyler yaşadığım için morelim oldukça bozuk.

 (Yanlış Kullanım)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!