Mezuniyet töreninde Gezi Parkı pankartı açan öğrencilere gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyet töreninde Gezi Parkı pankartı açan öğrencilere gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 10:47

Bülent Ecevit Üniversitesi mezuniyet töreninde ‘Gezi Parkı direniyor Taksim’e selam’ yazılı pankart asan 5 öğrenci gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde 2012-2013 eğitim öğretim yılında mezun olan 4 bin öğrenci diplomalarını alarak kep fırlattı.
Öğrencilere diplomalarının verilmesi sırasında stadın kenarında yer alan yoldaki köprünün korkuluklarına Öğrenci Kolektifi Üyesi öğrenciler tarafından ‘Gezi Parkı direniyor Taksim’e selam’ yazılı pankart asıldı. Pankart, durumu fark eden polisler tarafından toplandı. Pankartı astığı belirlenen 5 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.

Kozlu Şehir Stadı’nda düzenlenen törene Vali Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ergün Özgür, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileler katıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği tören, öğretim üyeleri ve mezun olan öğrencilerin yürüyüşü ile başladı. Törende, üniversitede birincisi, ikincisi ve üçüncüsü ile fakültelerinde ilk üçe giren öğrencilere ödülleri ve diplomaları verildi.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi olarak eğitim-öğretim kapasitesini arttırmak için tüm eğitim birimlerine hem çok sayıda yeni bölüm kazandırmaya hem de öğretim elemanı sayısını önemli ölçüde arttırmaya devam ettiklerini söyledi. Rektör Özen, “Tüm bu gelişmelerin doğal bir sonucu olarak da, son iki yıl içerisinde öğrenci sayımızı yüzde 30, öğretim elemanı sayımızı yüzde 24, yardımcı doçent öğretim üyesi sayımızı yüzde 25, doçent öğretim üyesi sayımızı yüzde 69 ve profesör öğretim üyesi sayımızı ise yüzde 54 arttırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea62aef018fbb8f87c8522
İtalya'daki Türk öğrencilerden Gezi Parkı protestosu

İtalya'nın başkenti Roma ile Milano kentinde eğitim gören yaklaşık 40 Türk öğrenci, Popolo Meydanı’nda biraraya gelerek İstanbul'daki olayları protesto etti. Öğrenciler, "Gezi parkı sadece yeşillik değil oranın tarihi bir simgesi. Şehir plancılarının, mimarların, herkesin göz bebeği. İstanbul'da sayılı yeşili alanımız kaldı, bunlara da sahip çıkmak zorundayız. Umarım durdurabiliriz ve bir şeyler yapabiliriz bu yer için" diye konuştu.
Milano kentinde de Castellosu'da (kale) toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup da, İstanbul'da yaşananlara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Kırıkkale’de oturma eylemi

Kırıkkale Üniversitesi’nde öğrenim gören yaklaşık 250 öğrenci ise, gruplar halinde geldikleri Cumhuriyet Meydanı’nda, İstanbul’da Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların sökülmesine direnenlere karşı polisin şiddet uygulamasını protesto için oturma eylemi yaptı.

Polis alanda geniş güvenlik önlemi alırken, üniversiteliler adına basın açıklamasını okuyan Hukuk Fakültesi öğrencisi Ahmet Özer, "Burada toplanma amacımız bir insanlık dramına dikkat çekmek ve tepkimizi Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri olarak ortaya koymaktır" dedi. Taksim’de yaşanan olaylarda polisin tutumunun halkın sabrını taşırdığını belirten Özer, "İstanbul’un merkezinde neredeyse son yeşil alan olan Taksim Gezi Parkı’nı da tüm İstanbul gibi bir beton yığınına dönüştürülmek istenmesini kınıyoruz. Dünyanın en gözde kenti olan İstanbul’un doğal ve kültürel miras alanları bir bir yok olup gitmektedir. Vatandaşlarımızın tek derdi anayasal hakları kullanmaktı. Şehrin doğasını bozdukları yetmiyor gibi bir de çeşitli kimyasal kullanarak insanlığın doğasını bozmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!