Meslek lisesinin çiçekleri annelere

Güncelleme Tarihi:

Meslek lisesinin çiçekleri annelere
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2022 16:10

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin tohumdan yetiştirdiği çiçekler, Anneler Günü için özenle hazırlanıp Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığının ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’ kapsamında TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı’na ait seralarda, öğretmen ve öğrenciler tarafından petunya, sardunya, mine, begonya, karanfil, küpe çiçeği, gazanya, Bodrum papatyası, hercai menekşe, kasımpatının da aralarında olduğu 40'ın üzerinde çiçek çeşidi üretiliyor. İç ve dış mekan bitkilerinin de yetiştirildiği seralarda, 8 Mayıs ‘Anneler Günü’ öncesinde hazırlanan çiçekler, ‘Astarte Garden’ markasıyla Yalova kent merkezindeki satış bölümü ve internet ortamında satışa sunuluyor.

SIRADA PARFÜM VAR
Tarım Alanı’nın üreten ve ürettiğini pazarlayan bir bölüm olduğunu belirten okul müdürü Ercan Gökkaya, "Çocuklarımız tarım uygulama dersinde tohum atma makinemizle, okulumuzun laboratuvar hizmetleri alanıyla entegre olarak tohumlarını atıyor. Bütün işlemleri usta öğretici ve öğretmenlerimizle yapıyorlar. Laboratuvarımızda sıvı gübre geliştirildi. Bunun dışında Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Bitkilerin yağını çıkarıp parfüm yapacağız, şu anda test çalışmaları devam ediyor. İnşallah yılın sonuna doğru parfümümüzü de hizmete sunmuş olacağız" diye konuştu. Yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğü Tarım Alanı yıllık 1,5 milyon kök bitki üretim kapasitesine sahip.

BAKMADAN GEÇME!