Mayından temizlenip üniversite yapılması planlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Mayından temizlenip üniversite yapılması planlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2013 15:10

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde, Suriye sınırı yakınlarındaki bölgenin mayından temizlenerek üniversite kurulması planlanıyor.

Haberin Devamı

Danimarka’daki mayın temizleme şirketlerinden gelen bir heyet, Cizre’de kurulması planlanan Cizre Sağlık Bilimleri Fakültesi kampüs yerinde incelemelerde bulundu.
Cizre Ticaret ve Saniyi Odası’ndan (TSO) yapılan açıklamaya göre, Cizre TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çağlı ve yönetim kurulu üyeleri, Danimarka’dan gelen Damasec Şirket yetkilisi Henrik Faerch ve Türkiye Temsilcisi Mehmet Ali Akyol, Stormg Şirketi Genel Koordinatörü Gareth Hawkins ile Cizre Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Vedat Sönmez ve Musa Acar düzenlenen yemekte biraraya geldi.

Halkta beklenti oluştu

Cizre TSO’nun girişimleri ile başlatılan ve Şırnak Üniversitesi bünyesinde kurulacak 4 yıllık Cizre Sağlık Bilimleri Fakültesi ile ilgili yer seçiminin de ele alındığı yemekte konuşan Cizre TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çağlı, fakülte girişiminde bulunduklarının öğrenilmesinin ardından halkın da büyük bir beklenti içerisine girdiğini belirterek, bu kapsamda ilçenin bir üniversite şehri olması yönünde çok önemli gayretler içerisinde olduklarını söyledi.
Çağlı, fakülte kampüsünün Cizre’ye kurulması için başta Şırnak Valisi Hasan İpek olmak üzere, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz’ın girişimlerini desteklediğini kaydederek, “Cizre’nin yeni bir eğitim yuvasına kavuşması için herkesin samimiyetle çaba gösterdiğine inanıyorum. İlçede bu yönde bir güç birliği oluştuğunu görmek bize güven veriyor” dedi.
Heyet, yemek sonrası kampüs alanı için E-90 karayolundaki Saklan mevkisinde Suriye sınırına yakın mayından temizlenmesi planlanan bir alanda incelemelerde bulundu.
Yerin uygunluğu konusunda görüş birliğine varan heyet daha sonra Cizre TSO’da bir toplantı düzenledi.
Danimarka’dan gelen şirket yetkililerince toplantıda kampüs alanının mayından temizlenmesine yönelik gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili bir sunum yapıldı.
Cizre TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çağlı ziyaretin anısına Danimarka’dan gelen heyete plaket verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!