May ve might arasındaki fark nedir? İngilizce may ile might farkı

Güncelleme Tarihi:

May ve might arasındaki fark nedir İngilizce may ile might farkı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2021 01:16

Yabancı dil konusnda kendini geliştirmek isteyenler, ingilizce dili hakkında araştırma yapıyor. İngilizce dilinde kullanılan may ve might sözcüklerinin türkçe anlamları araştırılıyor. Kullanılan may ve might kelimelerin aralarındaki en büyük farklar kişilerin araştırdığı bilgiler arasında bulunuyor. May ve might arasındaki fark nedir? İngilizce may ile might farkı hakkında tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

May ve might kelimelerinin arasında çok büyük farklar bulunmuyor. May kelimesi genellikle bir durumun olasılık ihtamilini ifade ediyor. Might ise, daha düşük olasıklık durumlarını ifade etmek için kullanılıyor.

 May ve Might Arasındaki Fark Nedir?

 İngilizce dilinde aynı anlamda kullanılan birçok farklı kelime bulunuyor. Anlam bakımından aynı olsa da, kelimelerin farklı kullanımları bulunuyor. May ve might kelimeleri de, yabancı kişilere göre aynı anlama sahiptir. Birbirlerinin yerine may ve might kelimesi kullanılabiliyor. May kelimesi, herhangi bir durumun olabilme ihtimalini belirtmek için tercih edilen bir kelimedir. Might kelimesi olasılık olması durumunda kullanılan bir kelimedir.

 Anlam bakımından birbirinden farkı olmayan iki kelimedir. Her ne kadar aynı anlamda olsalar da, bazı kullanım farkları bulunuyor. May kelimesi might kelimesine göre, daha yüksek ihtimali olan durumlar için kullanılıyor. May kelimesinin ihtimal oranı daha yüksek görülüyor. May kelimesinin bir diğer farkı da, herhangi bir konuda izin istemek için kullanılmasıdır. Might kelimesi izin istemek için tercih edilen bir kelime değildir.

Haberin Devamı

 İngilizce May İle Might Farkı

 İngilizce kelimeler arasında yer alan may ile might kelimelerinin farkları oldukça merak ediliyor. Anlam bakımından çok büyük farkları olmamasına rağmen kullanılırken büyük farklar oluşabiliyor. Herhangi bir konuda izin alamama durumunu ifad etmek için may kelimesi kullanılmıyor. İzin alamama durumu bulunuyorsa might kelimesinin kullanılması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!