Mandala nedir, nasıl yapılır? Mandala çizimi ve örnekleri nasıl boyanır?

Güncelleme Tarihi:

Mandala nedir, nasıl yapılır Mandala çizimi ve örnekleri nasıl boyanır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 16:39

Son zamanlarda boş vakitleri geçirmek ve zihni rahatlatmak için mandala değerlendiriliyor. Özellikle kolay olması ve ayrıca keyif vermesi nedeniyle pek çok kişinin ilgisini çekmektedir. Tabii bunun ne olduğu ve nasıl değerlendirildiği ise merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, mandala nedir? Nasıl yapılır? Mandala çizimi ve örnekleri nasıl boyanır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Eğlenceli çizim ve boya unsuru olarak öne çıkan Mandala, birçok farklı desen üzerinden harika görüntüler vermektedir. Farklı renkler üzerinden boyama imkanı tanıyan mandala, aynı zamanda harika şekillere izin sağlamaktadır. Bu sebepten dolayı pek çok kişinin ilgisini çeken en eğlenceli ve boş vakit geçirme şansı veren unsurlar içerisinde geliyor. Yediden yetmişe Ayrıca herkes için özel olarak hazırlanmış birçok farklı mandala türü olduğunu söylemek mümkün.

 Mandala Nedir?

 Merkezdeki bir nokta üzerinden çevresine doğru yayılan çizgiler ve desenler eşliğinde, halkalar üzerinden dairesel bütünlük mandala olarak bilinmektedir. Özellikle günümüzde birçok farklı seçenek üzerinden harika çeşitlilik ile mandala türleri ön plana çıkıyor. Bu doğrultuda kitapçık olarak özel şekilde hazırlanması ile beraber, satın alınmakta ve boyası yapılmaktadır. Çeşitli şekillerden ve halkalardan oluşmuş olan görüntü, değişik boyalar ile güzel bir görüntü ortaya çıkarır. Hem çocuklar hem de yetişkinler için özel olarak hazırlanmış mandala türleri olduğunu ifade etmek mümkün. Son zamanlarda zihni boşaltmak ve keyifli bir vakit geçirmek için pek çok kişinin tercih ettiği seçenekler içerisinde geliyor.

Haberin Devamı

 Mandala Nasıl Yapılır?

 En çok merak edilen konular içerisinde mandada nasıl yapılır sorusu geliyor. Özellikle belli aşamalar ele alınmak suretiyle mandala dikkatli bir şekilde yapılır. Özellikle mandala çizim yaparken mutlaka sıralamaya dikkat etmek ve aşamalı olarak yapmak gerekir.

 - Öncelik olarak çizmeye merkezden başlanır.

 - Daha sonra daireler halinde genişlemek suretiyle devam eder.

 - Bu bağlamda kağıdın tam ortası belirlenir ve cetvelle düz bir çizgi çizilir.

 - Daha sonra orta nokta üzerinden pergel yardımıyla istenilen çapta bir daire çizilir.

 - Ardından daireler eşit parçalara ayrılır.

 - Daha sonra ayrılan parçaları karşılıklı olarak orta noktadan birleştirilir.

 - Yine pergel yardımıyla değişik çaplar üzerinden daireler çizilir.

 - Çizilen daireler arasında kurşun kalem ile yaylar yapılır.

Haberin Devamı

 - Bu şekilde birçok farklı boyut üzerinden motifler ve desenler hazırlanır.

 - Özellikle bunları yaparken içten dışa doğru sıralı bir şekilde gerçekleştirmek önemlidir.

 Genel çerçevede Yukarıdaki aşamaları tamamlamak suretiyle nihayetinde güzel bir görüntü elde etmek mümkün. Aynı zamanda boşta kısımları ek olarak istenilen farklı görüntüler de yakalama şansı bulunuyor. Hemen arkasından farklı renkler ile beraber Mandala boyanmaya başlanır.

 Mandala Çizimi ve Örnekleri Nasıl Boyanır?

 Bu konuda hem ince hem de kalın uçlu kalemler farklı bölgelerde kullanılabilir. Buradaki ana durum orta noktadan başlamaktır. Böylece orta kısmından başlamak suretiyle dışa doğru dikkatli bir şekilde boyuma yapılır. Bu doğrultuda orta noktadan küçük çaplar eşliğinde Farklı renkler ile dışa doğru boyama devam eder. Mutlaka her bir çap üzerinden değişik renkleri kullanmak önemlidir. Sonuç olarak mandala üzerinden çizim ve boyama bittiğinde, harika bir görüntü ortaya çıkar.

 

Haberin Devamı

 Bireysel Mandala Çizimi ve Boyaması

 

 Özellikle bireysel açıdan mandala çizimi ile beraber boyama işlemi keyfi bir şekilde yapılabilir. Bunun için sadece beyaz bir kağıt, Pergel ve aynı zamanda cetvel gerekir. Tabii bir kurşun kalem de elbette kullanılmalıdır. Sonuç olarak bu araçları kullanmak suretiyle istenilen desen ve motif üzerinden güzel bir mandala görseli yakalamak mümkündür. Hemen arkasından değişik modeller üzerinden işlem tamamlanır.

 

BAKMADAN GEÇME!