Mahalle Kavgası Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır? Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Mahalle Kavgası Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 16:35

Her yaştan insanın yapması gereken en önemli işlerden birisi kitap okumaktır. Kitap okumanın yaşı yoktur ve bu yüzden her yaşta kitap okumak gerekmektedir. Kitap okumak için çok güzel eserler bulunmaktadır. Mahalle Kavgası kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Özeti, türü, konusu ve özellikleri hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

 Mahalle Kavgası adlı eser birçok kişi tarafından okunmuş olan bir eserdir. Bu kitabı okumayan kişiler ise kitap hakkında birçok soruyu merak etmektedirler. Özellikle kitabın içeriği ve yazarı çok merak duyulan konular olarak bilinmektedir. 

Mahalle Kavgası Kimin Eseri ve Kim Tarafından Yazılmıştır? 

Mahalle Kavgası adlı eser usta yazar Sait Faik Abasıyanık tarafından yazılmıştır. Çağdaş hikayeciliğe büyük katkıları olan Abasıyanık, çok önemli eserlere imza atmıştır. Özellikle Son Kuşlar, Kumanya ve Mahalle Kavgası adlı eserleri ile tanınan bir yazardır. Öykü, roman, şiir ve birçok farklı türden eserleri bulunmaktadır.

 Sait Faik Abasıyanık, 23 Kasım 1906'da dünyaya gelmiştir. 11 Mayıs 1954 yılında ise vefat etmiştir. Vefat ettiğinde henüz 48 yaşındaydı. Ölüm nedeni ise siroz olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Mahalle Kavgası Konusu 

Mahalle Kavgası adlı eserde birçok hikayenin bir araya geldiği görülmektedir. Yani her hikaye kendine ait bir konuya sahiptir. Kitabın ismi olan Mahalle Kavgası ise bu hikayelerin genel bir adı olarak karşımıza çıkmaktadır. Akıcı bir dilin kullanıldığı eser okunmaya değer önemli bir eserdir. 

Mahalle Kavgası Özeti 

Kitapta yer alan bazı hikayeler;

 - Mahalle Kahvesi 

- Plajdaki Ayna 

- Uyuz Hastalığı 

Kitapta en sevilen hikayelerden birisi Mahalle Kahvesi'dir. Bu hikayede karlı bir kış günü dışarı çıkan bir adam kahveye gelir ve oturur. Bu kahveye gelen bir delikanlı ise herkesin sessizliğe bürünmesine neden olur.

  Kitapta yer alan her hikaye samimi ve akıcı bir dille yazılmıştır. Hikayeleri okurken okuyucu oldukça çok etkilenmektedir. 

Mahalle Kavgası Türü ve Özellikleri 

Sait Faik Abasıyanık’ın yazmış olduğu bu eser öykü türünden bir eser olarak okuyucuya sunulmuştur. Sait Faik Abasıyanık’ın çok başarılı bir yazar olduğunu herkes bilir. Bu başarılı yazarın her kitabı büyük bir ilgiyle karşılanmıştır. Bundan dolayı Mahalle Kavgası adlı eserde önemli bir kitap olarak karşımıza çıkmaktadır.

 - Kitapta birçok farklı hikaye bulunmaktadır. 

- Kitabın yayınlanma tarihi 1950 yılıdır. 

Haberin Devamı

- Sait Faik Abasıyanık’ın 5. hikaye kitabı olma özelliği bulunmaktadır. 

- 144 sayfadan oluşmaktadır. 

- Orhan Veli Kanık, kitabın yazarı Sait Faik Abasıyanık için 'tam bir mahalle çocuğu' yorumunu yapmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!