LYS'de başarılı öğrencilere çeyrek altın

Güncelleme Tarihi:

LYSde başarılı öğrencilere çeyrek altın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2013 11:17

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, 2013 Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) Türkiye genelinde ilk bin öğrenci arasına giren Kırşehirli 9 öğrenciyi, çeyrek altın ile ödüllendirdi.

Haberin Devamı

LYS'de dereceye giren öğrencileri kabulünde konuşan Vali Özdemir Çakacak, Kırşehir'in şimdiye kadar sınavlarda aldığı başarılarla eğitimde marka kenti olduğunu söyledi. Çakacak, "Geçen hafta açıklanan LYS sonuçlarında Kırşehir'den 9 öğrencimiz ilk bin öğrenci arasına girmiştir. Hepimizin bildiği gibi daha önceki yıllarda yapılan sınavlarda Kırşehir her zaman ilk 10 il arasında yer almıştır. Kısacası, eğitimde marka bir şehir olmuştur. Kırşehir'in bu başarısının devam etmesi için Milli Eğitim camiasına, okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Öğrencilerimizin ve velilerimizin bu başarıdaki payı büyük. Çünkü başarı, öğretmen-öğrenci-veli işbirliğinin kurulmasıyla oluyor. Öncelikle başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Velilerimizi, sorumluluk sahibi gençler yetiştirdikleri için tebrik ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Öğrencilerle sohbet eden Vali Özdemir Çakacak, daha sonra LYS'de ilk bin öğrenci arasına giren Öykü Öztürk, Mirhan Ürkmez, Burakhan Sel, Ali İhsan Sarı, Boran Buhur, Delal Kangal, Oğuz Yılmaz, Batuhan Yıldırım ve Gülşah Büber'i tebrik ederek, birer çeyrek altın hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!