Liseliler roman karakterlerini canlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Liseliler roman karakterlerini canlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2023 14:31

İzmir Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk ve dünya klasikleri roman kahramanlarına hayat verdi. Öğrenciler Çalıkuşu, Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü, Kürk Mantolu Madonna gibi romanların karakterlerini sahneye taşırken, okul müdürü İpek Çam da proje kapsamında Mehmet Rauf’un Eylül romanındaki Suat karakterini canlandırdı.

Haberin Devamı

İzmir’in Buca ilçesindeki Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Milli Eğitim Bakanlığının ‘Dilimizin Zenginliği’ projesi kapsamında özel bir tiyatro çalışması yapıldı.12’nci sınıf öğrencileri, hazırladıkları kostümlerle Türk ve dünya klasiklerinden roman kahramanlarına büründü. Çalıkuşu, Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü, Kürk Mantolu Madonna, Don Kişot, Üç Kız Kardeş gibi roman karakterlerini hazırladıkları kostümlerle birlikte canlandıran öğrenciler, beğeni topladı.

‘ÖĞRENCİLERLE SAHNE ALDIM’
Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İpek Çam şunları söyledi:

Liseliler roman karakterlerini canlandırdı
“Türkçemiz gerçekten sanata oldukça uygun bir dil. Öğrencilerimizle hem romanları tanıtmak hem karakterleri tanıtmak hem de güzel Türkçemizle projeye hizmet etmek istedik. Öğrencilerimiz de bir karakteri canlandırmamı isteyince bu teklifi seve seve kabul ettim. Öğrencilerim, Mehmet Rauf’un Eylül romanındaki Suat karakterini uygun gördü. Öğrencilerle birlikte bu gösteride rol aldım.

Haberin Devamı

Liseliler roman karakterlerini canlandırdı
‘ETKİLEŞİMLİ TİYATRO OYNADIK’
Bir hafta gibi kısa bir sürede hem kostüm hem dekor hem sahne hem de repliklerle hazırlıklarımızı tamamladık. Yıllık planımızda ‘bilen oturur’ etkinliği var. Bu tiyatromuzun arkasından ikinci perdeyi de etkileşimli tiyatro ‘bilen oturur’ etkinliği olarak oynadık. Öğretmen arkadaşlarımızdan da seyircilerimizden de çok güzel etkileşim aldık. Öğrencilerimiz her zaman eğlenerek öğrenmeyi seviyor. Romanları sadece okutup, sadece anlatıp da dersleri işleyebilirdik. Onun yerine yaşayarak öğrensinler istedik. Biz aynı ekiple çeşitli okullarda, liselerde ve ortaokullarda ‘bilen oturur’ etkinliği yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Liseliler roman karakterlerini canlandırdı
‘TEŞVİK ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM’
Tiyatro oyununda rol alan öğrencilerden Esra Korkmaz (17) “Bugün roman kahramanlarını tanıttık. Daha çok kitap okunması için de diğer öğrencileri teşvik ettiğimizi düşünüyorum. Kürk Mantolu Madonna romanındaki Maria’ydım. Kitabı daha önce okumuştum hatta sınavına girdim. Böyle bir proje olduğunu öğrenince öğretmenlerime katılmak istediğimi söyledim” dedi.
Don Kişot karakterini canlandıran öğrenci Osman Ali (16) ise “Normalde zaten hocalarımızın okuyun dedikleri ya da sınavlarda sordukları kitapların, karakterlerini canlandırdık. Bu romanları daha önce okumuştuk. Bugün de öyle bir gösteri yapmak istedik. Canlandırdığım karakter deli dolu, biraz macera sever bir kahraman. Beni yansıttığı için karakteri okuyunca kendime benzettim. Güzel bir proje olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!