Liseliler, köy okulundaki öğrencilere İngilizce öğretiyor

Güncelleme Tarihi:

Liseliler, köy okulundaki öğrencilere İngilizce öğretiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2015 11:44

Sakarya'da özel lisede eğitim gören 11’inci sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Projesi kapsamında köyün ilkokulunda okuyan öğrencilere haftada bir gün gönüllü İngilizce dersi veriyor.

Haberin Devamı

Özel Enka Anadolu Lisesi’nin 11’inci sınıf öğrencilerinden Berkan Duman, Alperen Sarılar, Oktay Çetin ve İsmail Yılmaz, ‘Topluma Hizmet Projesi’ kapsamında 2014-2015 eğitim-öğretim döneminin başından beri her hafta çarşamba günü Salmanlı İlkokulu öğrencilerine gönüllü İngilizce dersi veriyor.

Salmanlı İlkokulunda görevli Sınıf Öğretmeni Özge Yanpar, lise öğrencilerinin köydeki kardeşlerine İngilizce desteği sağladıklarını söyledi.

Öğrencilerin her çarşamba müfredata uygun ders verdiklerini belirten Yanpar, "Ayrıca sınıftaki kitaplığımızı da zenginleştirdiler. Çocuklara kitap okuyorlar, müfredat doğrultusunda İngilizce dersi veriyorlar, oyunlar oynuyorlar, şarkı söylüyorlar, çocuklar çok mutlu bu durumdan. Heyecanla bekliyorlar çarşamba günlerini, biz de takip ediyoruz çalışmalarını, memnunuz burada olmalarından" dedi.

Yanpar, çocukların İngilizce'ye ilgilerinin arttığına dikkati çekerek, kırsal bölgedeki çocukların fazla sosyalleşme imkanı bulamadıklarını, lise öğrencilerinin projesiyle bu imkana kavuştuklarını dile getirdi.

Okulun iki derslikten oluştuğu bilgisini veren Yanpar, "1 ve 2’nci sınıflar tek sınıfta, 3 ve 4’üncü sınıflar da diğer sınıfta. 2 öğretmeniz ve 33 öğrencimiz var. 10 tane de ana sınıfı öğrencimiz var. Burada yerimiz olmadığı için lojmanın bir odasını kullanıyoruz ana sınıfı için" dedi.

"Kitap desteği için kermesler yoluyla para topladık"

Lise öğrencisi Berkan Duman da 3 arkadaşıyla Salmanlı İlkokulundaki öğrencilere İngilizce öğrenmeleri konusunda yardımcı olduklarını belirtti.

Duman, sözlerini şöyle tamamladı:
"Onların İngilizce seviyelerini günlük hayatta kullanabilecek düzeye getirmeye çalıştık, amacımız buydu ama sadece bununla kısıtlı kalmak istemedik. Bunun için kitap yardımı yapmayı tercih ettik çünkü burada fazla kitap okuyamıyorlar. Kitap desteği için kermesler yoluyla para topladık. 1 ve 2’nci sınıflar okumayı daha yeni öğreniyor, onlara abi gibi yardım etmeye çalışıyoruz. Çocuklar bize çok ısındı, biz de onları çok sevdik. Aslında bu projenin bu kadar güzel ve samimi gerçekleşeceğini başta kestirememiştik ama daha sonra öğrenmeye çok hevesli olduklarını gördük. Öğretmen olarak görmediler bizi hiçbir zaman.

Öyle olunca hem onlardan güzel enerji aldık. Çocuklarla gerçekten diyaloğumuz çok iyi devam ediyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!