Liselerde mescit açılabilecek

Güncelleme Tarihi:

Liselerde mescit açılabilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 10:52

Milli Eğitim Bakanlığı’nın güncellenen Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğine göre, Anadolu imam-hatip ve imam hatip lisesi öğretmenlerine ‘çevreyle ilişki kurma’ görevi verildi. Ayrıca talep olması halinde okulda ibadethane açılabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, 11 yönetmeliği birleştirerek güncelledi. Ortaöğretim Kurumları ile ilgili yönetmeliğe göre, Anadolu imam-hatip ve imam hatip lisesi öğretmenlerine ‘çevreyle ilişki kurma’ görevi verildi. Ayrıca, liselerde talep olması halinde ibadethane açılabileceği belirtildi. Yönetmelikte şu ifadeler yer aldı:
“Anadolu imam-hatip ve imam-hatip lisesi müdürleri ayrıca okuldaki eğitim, öğretimle ve işleyişle ilgili olarak, okulun çevreyle ilişki kurmasını sağlamak amacıyla, dini konularda halkın bilgilendirilmesine yönelik meslek dersleri öğretmenlerinin sorumluluğunda sosyal etkinlikler çerçevesinde hutbe, vaaz ve benzeri programlar düzenler ve bu konularda müftülük, il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri, yükseköğretim kurumları ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapar. Mesleki Açık Öğretim Lisesi imam-hatip bölümü öğrencilerine yüz yüze eğitim verilmesi konusunda gerekli önlemleri alır. Ayrıca okulun mescit, kütüphane, kitaplık, laboratuvar ve benzeri eğitim ortamları ve uygulama çalışmalarında kazanılacak bilgi ve becerilerin okulun amaçlarına ve öğretim programlarındaki ilkelere uygun olarak kullanılmasını sağlar.
Talep olması halinde ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak uygun mekân ayrılabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!