Liselerarası yemek yarışması başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Liselerarası yemek yarışması başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 13:03

Bir vakıf üniversitesinin turizm ve otel işletmeciliği bölümünün gastronomi ve mutfak sanatları programı kapsamında düzenlediği Liselerarası Yemek Yarışması “FAT CHEF 6” bu yıl 21 Nisan’da yapılacak.

Haberin Devamı

Öğrenciler yemekleriyle yarışacak. Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nün Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı kapsamında düzenlediği Liselerarası Yemek Yarışması “FAT CHEF 6” bu yıl 21 Nisan saat 11:00’de, 20 lisenin katılımıyla Atılım Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılacak. Yarışma, ‘Gastronomi ve Mutfak Sanatları’ programını hem liselere hem sektöre tanıtmak, gastronomi eğitimiyle ilgili olarak gençlerde bilinç oluşturmak ve sektör-üniversite işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla düzenleniyor. Her yıl turizm haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen FAT CHEF’in bu yıl yarışma konusu “Geleneksel Türk Mutfağı”. Her lisenin üç öğrenciden oluşan takımıyla katılacağı FAT CHEF 6 Yarışması’nda yer alan liselerin performansları, sektörün deneyimli profesyonel aşçıları ve gurmeler tarafından değerlendirilecek. Derece alanlara, Atılım Üniversitesi ve yarışmaya destek veren kuruluşlar tarafından çeşitli ödüller verilecek. 

Haberin Devamı

Yarışmacıları neler bekliyor?

Garnitürüyle birlikte bir ana yemek hazırlayacak yarışmacılar, ‘zorunlu malzemeler’ ve ‘yardımcı malzemeler’ kullanacak. Zorunlu malzemeler arasında et ve patates bulunuyor. Bunlardan bir tava yemeği yapacak öğrenciler, yardımcı malzemelerinin ne olduğunu bilmeyecek. Yaratıcılıkları doğrultusunda seçtikleri yardımcı malzemeleri de kullanarak bir menü oluşturacak. Yaptıkları yemeğin adını da öğrenciler kendi belirleyecek. Yarışmaya katılan takımların performansları, jüri tarafından değerlendirilecek.

Değerlendirme kriterleri arasında; hijyen, yemeğin sunumu, lezzet, yaratıcılık ve kullanılan süre bulunuyor. İlk üçe giren takımlara hem Atılım Üniversitesi hem de sektör kuruluşları tarafından çeşitli ödüller verilecek.

Yarışmanın jürisinde bulunan isimler ise şu şekilde:

Özgür Aksuna ( Türkiye’yi Uyandıran Adam, Max FM)

Mine Ataman (Ekmeğe Fısıldayan Kadın)

Cüneyt Asan ( Günaydın Restoranlar Grubu Kurucu Ortağı)

Zeki Açıköz ( Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı)

Zeynep Kakınç ( Mutfak Dostları Derneği Başkanı)

Haberin Devamı

Adnan Şahin ( Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı)

Eyüp Kemal Sevinç ( Executive Chef)

Hazer Amani ( Executive Chef) 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!