Lisede “Horon teneffüsü”

Güncelleme Tarihi:

Lisede “Horon teneffüsü”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2008 17:29

Trabzon Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nde öğrenciler teneffüslerde kemençe müziği eşliğinde horon oynuyor.

Haberin Devamı

Okul Müdürü Suat Karakaş, ikili öğretim yaptıkları okullarında yaklaşık 1,5 aydır öğleden önce ve öğleden sonra bir kez olmak üzere, öğrencilere, okulun ses sistemiyle verilen kemençe sesi eşliğinde horon oynattıklarını söyledi.

Bölgenin kültür zenginliklerinden biri olan horonun okullarda ve öğrenciler arasında yaşatılması için “Horon teneffüsü” uygulamasını başlattıklarını belirten Karakaş, “Eğitimin zevkli hale getirilmesini ve öğrencilerin ilgilerini yüksek tutmayı amaçlıyorduk. Bunu başardık” dedi.

Uygulamayla bazı öğrencilerin çevreye verdikleri rahatsızlıkların sona erdiğini, aralarındaki sürtüşmelerin kaybolduğunu ifade eden Karakaş, “Öğrencilerimiz, iki teneffüste düzenlediğimiz bu uygulamayla stres ve gerginliklerini atıyor. Okulun orta bahçesinde yapıldığı için de çevreyi rahatsız etmiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bin 200 mevcutlu okullarında öğrencilerin en az yüzde 60'ının horona katıldığını dile getiren Karakaş, “Horonu bilenler de, bilmeyenler de, öğretmenlerimiz de, etkinliğe katılıyor. Hiç horon oynamamış öğrenciler, boş kaldıklarında, bilen arkadaşlarından ders alıyor” dedi.
Karakaş, haftada bir gün kemençe sanatçısı getirerek canlı müzik eşliğinde uygulamayı gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
Okul öğrencileri ise kendileri için çok eğlenceli olan bu etkinlikten oldukça memnun olduklarını belirterek, “Herkes bir arada oynadığı için aramızdaki dostluklar artıyor. Bundan iyisi olmaz. Tüm arkadaşlarımızın horona katılmasını istiyoruz” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!