Lise öğrencisinin makalesi uluslararası yayında

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencisinin makalesi uluslararası yayında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2023 13:47

Lise öğrencisi Onur Kaan Genç’in matematik alanında yazdığı makale uluslararası kabul aldı. Genç’in makalesi Australia University of New South Wales matematik dergisinde yayınlandı.

Haberin Devamı

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Ekrem Elginkan Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Onur Kaan Genç, matematik alanında yaptığı çalışmayla bu yıl TÜBİTAK liseler arası proje yarışmasında Türkiye 3’üncülüğü elde etti. Diğer yandan matematik alanında özel dik üçgenler üzerine yürüttüğü araştırmada, Pisagor teorimi, sayı teorisi ve geometri alanlarındaki temel bilgilerini kullanan Genç, matematiksel analizleri sayesinde üçgenlerin benzersiz özelliklerini keşfettiğini belirterek şunları söyledi:

ÖZGÜN BİR ÇALIŞMA ORTAYA ÇIKARMAMI SAĞLADI
“Yapmış olduğum detaylı matematiksel analizler sayesinde, bu örüntüler arasındaki kuralları ve bağlantıları ortaya çıkardım. Elde ettiğim bulguları prestijli bir kurum olan University of South Wales, Sydney bünyesindeki School of Mathematics and Statistics bölümünün 1964’ten beri yayımlamakta olduğu Parabola isimli dergisinde paylaştım. Bu süreç, öğretmenlerimin de desteğiyle analitik düşünme yeteneğimi, matematiksel bilgi birikimimi ve yaratıcılığımı bir araya getirerek özgün bir çalışma ortaya çıkarmamı sağladı" dedi.

BAKMADAN GEÇME!