Lise öğrencilerine iş arama teknikleri eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencilerine iş arama teknikleri eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 17:33

Afyonkarahisar’da, İŞKUR meslek danışmanları tarafından öğrencilere, “Nasıl CV hazırlanır?”, “İş verenle nasıl görüşülür?” ve “İş arama teknikleri” anlatıldı.

Haberin Devamı

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, Afyon Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “İş Arama Teknikleri” konulu konferansta yaptığı konuşmada, öğrencilere iş piyasası hakkında bilgiler vermek için böyle bir program düzenlediklerini bildirdi. İŞKUR’un, iş ve işçi bulma kurumu olduğunu hatırlatan Ünlüyalvaç, şöyle konuştu: “İş gücü piyasasına hakim olmak, işverenlerimizin istediği nitelikteki elemanları yetiştirmek sağlamak amacıyla İŞKUR’un görev yetkileri genişletildi. 2011 yılından beri İŞKUR olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Dünyanın sorunu olan işsizliğin ana kaynağı mesleksizlik. Kurum kayıtlarına baktığımızda kayıtlarımızın büyük çoğunluğunu genç yaştaki vasıfsız olan kişiler oluşturuyor. Bunun yanı sıra da işverenler bizden nitelikli eleman istiyor. Aktif iş gücü programlarının içinde en önemlisini mesleki eğitim kursları alıyor. İş ve aş temin ediyoruz.”

Haberin Devamı

Ünlüyalvaç, öğrencilerin okuldan aldıkları eğitimlerle iş gücü piyasasında bulunan öğretileri pekiştirerek işverenle-işçi uyumu sağladıklarını da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!