Lilith Hikayesi Ve Özeti - Efsaneye Göre İlk Kadın Lilithin Hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Lilith Hikayesi Ve Özeti - Efsaneye Göre İlk Kadın Lilithin Hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 13:56

Geçmiş hakkında anlatılan hikayeler birçok insanın ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Bazı hikayeler gerçek hayattan yola çıkılarak anlatılırken bazıları ise efsane olarak kalmıştır. Merak edilen ve anlatıldığı zaman ilgiyle dinlenen bir hikayede Lilith hakkındaki efsanedir. Sizler için Lilith hikayesi ve özeti - efsaneye göre ilk kadın Lilithin Hikayesi hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

İlk kadın olduğu düşünülen Lilith efsanelere konu olmuş birisidir. Bu hikaye günümüzde bile halen birçok yerde anlatılmaktadır. Hikayenin doğru olup olmadığı ise kesin olarak bilinmemektedir. Her ne olursa olsun Lilith hakkında anlatılanlar insanlar için çok önemli bilgiler içermektedir. 

Lilith Hikayesi ve Özeti - Efsaneye Göre İlk Kadın Lilithin Hikayesi 

Lilith ile alakalı olan hikayeyi daha önceden dinleyenler olduğu gibi hiç duymayan kişilerde bulunmaktadır. Bu efsanevi hikayeyi bilmeyenlerin hikayenin özetinek kesinlikle göz atmaları gerekmektedir. Çünkü bu hikaye nesilden nesile aktarılmış özel bir hikayedir.

 Lilith Kimdir?

 Lilith, özellikle Hristiyanlık ve Musevilik için önemli olan bir kadındır. İlk kadın olduğu düşünülmektedir. Yani Adem'in ilk eşinin Lilith olabileceği söylenmektedir. Bu konuda anlatılan efsaneler dilden dile dolaşmıştır.

Haberin Devamı

 Lilith Hikayesi ve Özeti 

Anlatılan efsaneye göre Tanrı ilk olarak Adem ve Lilith'i yaratmıştır. Cennet bahçesinde beraber yaşamaya başlayan Adem ve Lilith birçok sorun ile mücadele ederler. Çünkü bu birliktelik mutlu devam eden bir birliktelik değildir. Bundan dolayı aralarındaki sorun gittikçe büyür ve Adem'de Lilith'ten hep şikayetçi olmaktadır. Bunun yanında aralarındaki cinsel ilişki ile alakalı sorunlarda giderek artar.

 Lilith birçok konuda kendisini aşağılanmış olarak görür. Çünkü Adem ile aralarında sağlıklı bir birliktelik yoktur. Adem'in onu tembel ve disiplinsiz olarak görmesi aralarındaki sorunun büyümesine neden olur. Sorunlar büyüdükçe işler çıkılmaz bir hal almaya başlamıştır.

 Lilith, en sonunda kararını verir ve Adem'den uzaklaşmak ister. Bunun yolu ise Tanrı'nın söylenmemesi gereken adını söylemektir. Bunu yaparak cennetten çıkacağını düşünür. Planı başarılı olur ve cennetten uçup gider. Cennetten çıktıktan sonra Kızıl Deniz yakınlarında bulunan bir mağaraya gelir. Asıl hikaye ise bundan sonra başlıyor.

 Lilith, cenneti terk ettiği için oradan dışlananlar arasında yer almıştır. Geldiği yerde ise cinlerle ve cin kralı ile ilişkiye girer. Onlardan birçok cin çocuk doğurur. Efsaneye göre dünyada artan kötülüklerin nedeni de bu olay olmuştur. 

Haberin Devamı

Cennette yalnız kalan Adem ise Tanrı'ya yalvararak Lilith'i geri getirmek ister. Bu isteği için üç Melek seçilerek Lilith'e eve dön çağrısı yapılır. Eğer geri dönmezse bundan sonra doğuracağı her cin çocuğun öleceği söylenir. Lilith geri dönmeyi kabul etmez ve bunun üzerine Melekler söylediklerini yaparlar. Tabi bu acı Lilith'i çılgına çevirir. Bunun üzerine Adem soyundan gelecek olan her bebeğe ve onları doğuracak olan her kadına düşmanlık edeceğini söyler.

  Adem için ise Tanrı'nın Havva'yı yarattığı görülür. Adem bir gün uyurken Havva yaratılır ve Adem uyandığında onun Lilith olduğunu sanar. Çünkü o Lilith'e çok benziyordur. Lilith içinse artık iş işten geçmiştir. O kötülerin yanında yer almayı tercih ederek yolunu çizmiştir. Yaptığı kötülükler ise insanoğluna büyük zararlar vermektedir. Günümüzde halen birçok bebeğin açıklanamayan ölüm sebepleri için Lilith işaret edilmektedir. 

Haberin Devamı

 Lilith, dünyada yer alan birçok kötülük için sembol olmuştur. Onun yüzünden yaşanan birçok felaket ile insanoğlu zor zamanlar geçirmiştir. Anlatılan efsaneye göre Lilith yüzünden dünyadaki kötülük sürekli artmıştır. Seçtiği yolda devam eden Lilith sahip olduğu öfkesi ve içindeki duyguları nedeniyle Adem'den nefret etmeyi seçmiştir. Bu nefret kötülükler yapmasına büyük bir zemin hazırlamıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!