Kunduz Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Kunduz Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Kunduz Ne Demek, Ne Anlama Gelir Kunduz Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 18:21

Bilimsel adı Custor Fiber olan kunduz, ''mammalia'' sınıfında yer alan kemirgen bir hayvandır. Nesli tükenmek üzere olan hayvanlardan biri olan kunduzların sadece iki türü kalmıştır. Bundan 200 yıl önce, ormanlarda ve nehir kenarlarında yaşayan 16 farklı kunduz türü tespit edilmiştir. Otçul bir hayvan olan kunduzlar, bitki kökleri ve ağaçlarla beslenirler. Kunduz ne demek? Kunduzların özellikleri neler? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Kunduz, aynı zamanda, Afganistan'ın kuzeyinde yer alan bir şehrin adıdır. Özbekistan ve Türkmenistan ile sınır komşusu olan Kunduz kenti, M. Ö 329 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 320 bin kişinin yaşadığı kentte, halkın temel geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. 

 Kunduz Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 Büyük çoğunluğu Asya ve Afrika kıtasında yaşayan memeli bir hayvan türüdür. En önemli özelliklerinden biri, kırılan dişlerinin kısa bir sürede uzamasıdır. Yetişkin bir kunduz, yaklaşık 1 metre uzunluğundaki bir ağacı 2 saatte kemirebilir. 

 Kunduzlar otçul olsa da aç kaldıklarında nehirlerdeki balıklarla beslenirler. Araştırmalara göre, kunduzlar yaşayan en akıllı 10 hayvandan biridir. Su kanalları ve baraj yapabilirler. 

 Kunduz Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

Haberin Devamı

 İlk Anlamı - Eski Dünya ve Yeni Dünya adlı iki türü bulunan kemirgen bir hayvan

 İkinci Anlamı - Afganistan'da bir şehir

 Üçüncü Anlamı - Samsun şehrine bağlı Vezirköprü ilçesinde yer alan bir dağın adı 

 Not: Kunduz, Amerika kıtasının kuzeyinde yer alan Kanada'nın sembolüdür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!