Köy okulu için fındık toplama seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Köy okulu için fındık toplama seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2013 13:03

Zonguldak Alaplı’da kamulaştırması tamamlanan alanda toplanan fındıklardan elde edilecek gelir, 16 derslikli köy okulunun yapımı için harcanacak.

Haberin Devamı

Alaplı'da kamulaştırılması tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’ nin 810 dönümlük alan içerisinde bulunan 100 dönümündeki fındığın toplanması için Çatak köyü sakinleri seferber oldu. Toplanan fındıkların satışından elde edilen gelir, 16 derslikli okulun temeli için harcanacak.

Çatak, Cambazlı ve Çevre Köyleri Eğitim Destekleme Tesis Yaptırma ve Koruma Derneği Başkanı Recep Yalçın, Alaplı OSB'de bulunan fındığı toplayarak ortaokulun temelini yaptıracaklarını söyledi. OSB'nin 100 dönümlük alanında 10 ton fındık bulunduğunu dile getiren Yalçın, şöyle konuştu:

"Çatak köyünde devlet-millet işbirliğiyle 16 derslikli ortaokulun yapımına başladık. Temel inşaatını köylüler olarak biz üstlendik. Kalan inşaatı ise devletimiz yapacak" dedi.

Yalçın, Alaplı OSB'nin 810 dönümlük alanının kamulaştırılmasının tamamlandığını dile getirerek, İlçe Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ın, kendilerinden bu alanın içerisindeki 100 dönümlük fındığı toplayarak okulun yatırımında kullanılmasını istediğini söyledi.

Bir günde 3 ton fındık toplandı

Bunun üzerine fındık tarlasına otobüslerle gelen her yaştan yüzlerce insanın fındık toplamaya başladığına dikkati çeken Yalçın, "Bir günde 3 ton fındık toplandı. Yaklaşık 100 dönümlük alandan 10 ton fındık çıkacak. Bu fındığı satarak okulun temel inşaatına harcayacağız. Köylüler adına valimize, kaymakamımıza ve siyasetçilere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaymakam Malğaç da, Çatak köyünde ortaokulun yapımına başlandığını belirterek, okulun devlet-millet iş birliğiyle yapıldığını anlattı.

Kamulaştırılan Alaplı OSB alanındaki fındıkların köylülerce toplanarak okulun yapımında kullanılacağını dile getiren Malğaç, "Çatak köyü halkına bu fındığı toplayarak okul yapımında kullanabileceklerini söyledik. Onlarda kabul etti ve yüzlerce insan bu fındığı toplayarak okul yapımında kullanacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!