Köy çocukları bilimle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Köy çocukları bilimle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2023 16:18

‘Çocuklar için Bilim’ projesi kapsamında Çanakkale’nin köylerinde bilim atölyesi düzenlendi. Köylerde yaşayan 7-12 yaş aralığındaki çocuklar, roket yapımından pil üretimine kadar birçok farklı bilimsel deneye katıldı.

Haberin Devamı

Projede, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı 64 köyde yaşayan 150 çocuk yer aldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen atölyeler iki gün boyunca sürdü. Çocuklara bilimsel bakış açısı kazandırarak analitik düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan proje, üniversite akademisyenleri eşliğinde Ayvacık Belediyesi, Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirildi.

BİLİMİN EĞLENCELİ YANINI DENEYİMLEDİLER
Biyoloji, kimya ve fizik temelli deneylerin yapıldığı atölyelerde ilköğretim öğrencileri bilimin farklı dallarını daha yakından tanıma olanağı buldu. Etkinlikte öğrenciler DNA ile tanıştı, gözle görülemeyen mikroorganizmaları inceledi ve köpüren sabun deneyiyle bilimin eğlenceli yanını keşfetti. Mini roketler yaparak roketin çalışma prensibi hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler; limondan pil üretti, elektrik devre elemanlarını öğrendi, suyu bileşenlerine ayırarak farklı fiziksel ve kimyasal süreçleri gözlemledi.

BAKMADAN GEÇME!