Köpek piresi insana geçer mi ve ısırır mı? İnsan saçında yaşar mı ve nasıl temizlenir?

Güncelleme Tarihi:

Köpek piresi insana geçer mi ve ısırır mı İnsan saçında yaşar mı ve nasıl temizlenir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 17:40

En sık görülen ve rastlanan pire çeşitleri arasında yer alan kedi ve köpek piresi, hayvan piresi şeklinde genellenir. Hayvan piresi, genellikle evcil hayvan besleyen kişilerin evlerinde bulunsa da herhangi bir evcil hayvanınız yoksa ve evinizde pire bulunuyorsa, sokakta yaşayan hayvanlardan paçanıza sıçramış olan bir hayvan piresini evinize getirmiş olabileceğinizi gösterir. Köpek piresi insana geçer mi ve ısırır mı sizler için derledik.

Haberin Devamı

Dünyada insanlar için en can sıkıcı olan şeylerden birisi de hayvan bitleri ve pirelerdir. Özellikle de daha çok pisliği seven bu türler daha çok insanlarda ve hayvanlarda görülebilir.

Köpek Piresi İnsana Geçer mi ve Isırır mı?

Bitler ve pireler hakkında pek çok bilgi sıkça merak edilir. Günümüzde genellikle hayvan sahiplenen kişiler bazen bu durumdan da muzdarip olabiliyor. Hayvanların üzerinde yaşayan pireler, daha çok kedi ve köpekleri tercih eder. Ama çok acıkmış olan bir pire eğer evde kedi ve köpek bulunmuyorsa aç kaldığı için zaman zaman insanlara saldırabilirler. Bitler de insanların ve genellikle de kuş gibi hayvanların vücutlarında yaşamayı çok sever.

Türkiye'de geçmiş yıllara göre evcil hayvan besleme çok daha yaygın hale geldi. Hayvanlar için çok güzel olan bu durum ise, insanlar için bazen can sıkıcı da olabiliyor. Çünkü özellikle de kedi ve köpeklerde pire olma ihtimali oldukça çok yüksektir. Bu nedenle de pirelerin insana geçme olasılığı da bulunuyor.

Haberin Devamı

Genellikle çok karnı acıkan bir pire köpek ya da kedi bulamadığı zaman insanları karınlarını doyurmak için de kendine hedef olarak seçebilirler. Aynı zamanda beslenilen hayvanlara hijyen yönünden çok iyi bakılması gerekir. Aynı zamanda yolda her görülen hayvana sarılmak ve sevmek de pirelenme ihtimalini önemli ölçüde artırır.

İnsan Saçında Yaşar mı ve Nasıl Temizlenir?

İnsan saçında köpek piresi yaşayabilir. Bu pirelerden kurtulabilmek için öncelikle profesyonel ilaçlama firmalarında pire bulunan yerleri ilaçlatmak gerekir. Pireler genellikle daha çok pis ve tozlu ortamları sever. Ama temiz evlerde de bazı zamanlarda pire sorunu yaşanabilir. Hayvan piresi zaten evcil hayvanlar yolu ile bulaştığı için evinde evcil hayvan besleyen kişiler her zaman risk altındadır.

Elektrikli süpürge ile düzenli olarak süpürülen evler de pirelerin oluşumu için önemli bir tehdit oluşturur. Ama pire yumurtaları evin en dip bölgelerinde bile dağıldıkları ve hızlı bir şekilde açılıp kısa süre içinde erişkin bir pireye dönüştükleri için pire tespiti yapıldıysa pire ilaçlamasının yapılması da kaçınılmazdır. Aynı zamanda evcil hayvanların da periyodik bir şekilde pire şampuanları ile yıkanması gerekir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!