Konfigürasyon ne demek? TDK'ya göre konfigürasyon kelimesinin anlamı nedir? Konfigürasyon sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Konfigürasyon ne demek TDKya göre konfigürasyon kelimesinin anlamı nedir Konfigürasyon sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2021 04:55

Konfigürasyon sözcüğünü günlük yaşamımızda sık olarak duyarız. Bu nedenle anlamını da merak ederiz. Konfigürasyon kelimesinin ne demek olduğunu, özellikle de Türk Dil Kurumu Sözlüğü içerisindeki anlamının neyi ifade ettiğini sizi için derledik.

Haberin Devamı

Türkçe çok zengin bir dildir. Bu sebepten dolayı Türkçe içerisinde daha önce hiç duyulmayan sözcükleri duyabilmek mümkün olmaktadır. Konfigürasyon kelimesi Türk dil Kurumu sözlüğünün içerisinde yer alan bir kelimedir.

 Konfigürasyon Kelimesinin Türk Dil Kurumu Sözlüğüne Göre Anlamı Nedir?

 Konfigürasyon kelimesi, dilimizde sık sık kullanılmakta olan kelimelerden biridir.

 Konfigürasyon kelimesi, Fransızca dilinden Türkçe içerisine geçmiş olan bir kelimedir. Bu sebepten dolayı konfigürasyon kelimesinin kökeni Fransızcadır. Türk Dil Kurumu'na göre konfigürasyon sözcüğünün anlamı şu biçimdedir: Yapılandırma

 Konfigüre Etmek Ne Demektir?

 Konfigürasyon kelime manası olarak yapılandırma manasına gelmektedir. İngilizcedeki manasına bakıldığında ise atomların uzay üzerindeki dizilimleri ile düzenlerini ifade etmek amacı ile kullanılmaktadır. Dilimizde genel olarak konfigüre etmek biçiminde kullanılmakta olan bu kelime düzenlemek veya yapılandırmak manalarına gelmektedir.

Haberin Devamı

 Konfigürasyon sözcüğü bilgisayar sistemlerinde de sık olarak kullanılmaktadır. Bilgisayar kapsamında özellikle yazılım konfigürasyonu veya donanım konfigürasyonu adı ile kullanılmaktadır. Bilgisayarı meydana getiren parçalar ile birlikte bilgisayarda yer alan programların ayarlanması da bu kelime ile adlandırılmaktadır.

 Sistem Konfigürasyonu Nedir?

 Sistem konfigürasyonu, yapılandırma şeklinde üretilebilecek olan bir ürünün ya da sistemin sahip olması istenilen karakteristik özelliğini ifade etmektedir. Konfigürasyon yönetimi, üretilmiş olan ürün ya da sistemin hayat döngüsü süresince izlenmesi ve takip edilmesi işlemidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!