Kolombiya Resmi Dili Nedir? Kolombiya'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Kolombiya Resmi Dili Nedir Kolombiyada Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 12:14

Dünya üzerinde yer alan ülkelerden biriside Kolombiya'dır. Güney Amerika'da yer alan Kolombiya son derece stratejik bir konumda bulunmaktadır. Ayrıca ülkenin nüfusu 50 milyon civarındadır. Ülkede konuşulan resmi dil ise İspanyolcadır. Tabi bu dil dışında birçok dili de ülkede görmek mümkündür. İşte, Kolombiya resmi dili nedir? Kolombiya'da konuşulan diller nelerdir detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

 Bir ülkenin en önemli unsurları bayrak ve dil olarak bilinmektedir. Özellikle ülkede konuşulan dillerin o kültürü tanımak adına önemli yararları vardır. Ağırlıklı olarak İspanyolca konuşulan Kolombiya farklı dillere de ev sahipliği yapmaktadır. 

 Kolombiya Resmi Dili Nedir? 

 Kolombiya resmi dil olarak İspanyolcayı kullanır. Hatta bu dilin resmi dil olarak kullanıldığı yerler arasında en çok İspanyolca konuşulan 2. ülke olduğunu söyleyebiliriz.

  Kolombiya'da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Kolombiya'da baskın dilin İspanyolca olduğu bilinse de ülkenin bazı yerlerinde İngilizce konuşulduğu da bilinmektedir. Hatta birkaç yerel bölgede İngilizcenin resmi dil statüsünde yer aldığını görüyoruz.

  İspanyolca ve İngilizce dışında ise Amerindian, Rom ve Creole dilleri de bu ülkede konuşuluyor. Bundan dolayı Kolombiya'da birçok farklı dili görme şansı vardır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!